Maria Verschoor schittert met power en flair bij Amsterdam

In het shirt van Amsterdam en Oranje maakt Maria Verschoor dit seizoen veel indruk. Met haar snelheid, acties, onverzettelijkheid en hunkering naar prijzen toont ze na een lastige periode in haar carrière weer wekelijks haar unieke kwaliteiten op het Amsterdamse middenveld. Alle rede om de 110-voudig international nog beter te leren kennen. 

Start de video hierboven en stap het hockeyveld op en de sportschool in met Maria Verschoor!

In dit videoportret kom je er achter waarom de 24-jarige Verschoor zo van ‘het spelletje’ houdt en wat haar vaste gebruiken zijn. Ook neemt ze haar eigen spel kritisch onder de loep. Want, hoe zou ze zichzelf als hockeyster omschrijven? Waar ligt haar kracht en wat wil ze de komende jaren absoluut verbeteren? En, hoe belangrijk is krachttraining in haar leven en hoe tevreden is ze als topsportster met haar lijf? En niet onbelangrijk: wat zijn haar ambities voor de komende jaren bij de club en met het Nederlands elftal? 


7 Reacties

 1. robboomsma

  Is en blijft gewoon een topper, die hard wil en kan werken

 2. lynnBosman

  Zoveel talent, werkt ontzettend hard. Net als Welten en Hoog sterker terug gekomen.

 3. Runa Honig

  Zeker niet de beste speelster van het ned team, maar mentaal ijzersterk en dat is misschien nog wel van meer waarde. Juist dit soort speelsters heb je nodig als je tot het gaatje moet gaan. Ik hoop echt dat Annan haar erbij houdt op de OS volgend jaar.

 4. pietersmits

  Dan ga ik toch voorzichtig het woord "rendement" inbrengen. Hockey is geen show, maar het balletje moet in de goal. Soms is de waarheid niet zo sympathiek.

 5. lynnBosman

  ^ Dat geeft ze zelf toch ook aan? Is ook de reden geweest om haar er buiten te houden, maakte vaak de verkeerde keuze (lekker makkelijk te zetten als buitenstaander natuurlijk) en haalde te weinig uit haar acties. Ik vind haar beter spelen dan ervoor, mentaal sterk. We zullen zien of ze het gaat redden.

 6. conegut

  Ik moet stiekem wel lachen, “profhockeyer” en dan een wedstrijd spelen met lege tribunes.. ha hi ha hi

 7. hijo

  @PieterPaul smits, Dat rendement zit inmiddels wel goed hoor: " In haar eerste 90 interlands maakte Verschoor zeven goals. In haar laatste 18 interlands scoorde ze acht keer en gaf ze vijf assists." En zoals bij veel team balsporten, het is vaak belangrijker wat je doet als je de bal niet hebt!


Wat vind jij? Praat mee...