Matla en Jonker na 14-0: ‘Vertrouwen is nooit weggeweest’

Een monsterscore boekten de Oranje Dames woensdagavond tegen de arme Russen. Veertien keer kwam de ploeg van bondscoach Alyson Annan tot scoren, zonder dat Rusland ook maar iets in te brengen had. Na twee gelijke spelen op het EK in Antwerpen, overtuigde Oranje weer tegen de Russen.

‘Ik heb me nooit zorgen gemaakt of we die halve finale wel zouden halen’, vertelde Kelly Jonker. De spits kwam vandaag twee keer tot scoren. ‘Maar ik heb dit verloop in mijn afgelopen twaalf jaar nog nooit meegemaakt. Misschien is dit ook wel eens goed. We hebben deze wedstrijd echt kunnen beschouwen als een kwartfinale.’

Ook Frédérique Matla kwam woensdag tot scoren, maar dat duurde lang. Zij tekende voor de 14-0. ‘Daar ben ik kritisch op’, verklaarde Matla direct na het duel. ‘Ik heb vandaag veel kansen nodig gehad om een doelpunt te maken. Zelfs voor open goal gemist. Dat moet gewoon scherper.’ Maar Matla weet: ‘Veel verschillende doelpuntenmakers vandaag. Dat is alleen maar goed voor het vertrouwen richting de halve finale.’

Bekijk hierboven de complete video! 


5 Reacties

 1. adrievandeparel

  Supermooie overwinning op Rusland, op Poetin (je zal van zo iemand afhankelijk zijn, het zou sportiever zijn als hij aansprakelijkheid erkend van de MH-17 ramp) en op alle azijnpissers. Supermooie goals ( Eva 1-0, Lauren 2-0, Eva 3-0, Caia 4-0, Marloes 5-0, rust, Caia 6-0, Marijn 7-0, Kelly 8-0, Lidewij 9-0, Lidewij 10-0, Margot 11-0, Kelly 12-0, Marijn 13-0, Frederique 14-0 ) gezien en supermooie assists (Frederique Magnifique Matla) , het had de 1e wedstrijd tegen België al 5-0 kunnen zijn evenals tegen Spanje , nu al 1-0 na 19 seconden (supergoed de strafbal geclaimd door Lidewij) , NEDERLAND heeft het beste team van Europa en de hele Wereld.

  1. lexi-b

   Van dit soort reacties wordt ik blij:-)

 2. pietersmits

  Kijk Adrie, dat is nog eens een echte fan! Door dik en dun. De meiden en de coach zullen wel glimmen. Het was dan ook een schitterende hockeyshow. Ze lieten die Russen er toch gewoon uitzien als A-tjes uit Verweggiestan ! Poetin zal een slechte nacht gehad hebben. Ik hoop dat dat niet tot sancties leidt. Kom maar op Engelsen, kom maar op met die titel.

 3. harald-van-horn

  Tja, als je dan tijdens de wedstrijd hoort dat er bij de Russen waarschijnlijk 3 tot 4 speelsters zitten die het hoofdklasse niveau aan zouden kunnen (ik heb ze niet gezien behalve de 1e keepster), zet dat de 14-0 hockeyshow (wél leuk om naar te kijken) ook wel weer in een ander daglicht.... Deze wedstrijd zegt niet zoveel. Het lek is niet boven, we zijn niet ‘ineens heel goed geworden’. Even de volgende 2 wedstrijden afwachten. And hope for the best!

 4. Hockeyfeest

  Oh ja. De huidige dip valt niet te ontkennen. Maar een dip is er om te overwinnen. Juist dat is topsport. Vol voor de titel gaan en we zien wel waar het schip strand. Conclusies zijn voor de nabeschouwing.


Wat vind jij? Praat mee...