Maurits Visser na 3-0 afstraffing: ‘Dit was een incident’

De Oranje Heren verloren maandagavond met 3-0 van Duitsland. Pijnlijke cijfers, zeker omdat het Nederlands elftal al na vijf minuten twee doelpunten om de oren kreeg. Keeper Maurits Visser baalt, maar vond zijn ploeg beter dan de Duitsers. 

‘Het spelbeeld was niet naar een 3-0 verlies’, reageert Visser. ‘Je wil nooit verliezen en al helemaal niet van Duitsland. Dat doet pijn’, gaat hij verder. ‘Maar wij hebben het spel drie kwarten lang gedomineerd. We zijn drie kwartier echt beter geweest dan Duitsland.’

Wakker ligt Visser dan ook niet na de nederlaag. ‘Het grootste gedeelte van de wedstrijd was positief. Uiteindelijk verlies je ‘m op details. Wat mij betreft is er geen nood aan de man.’

Bekijk hieronder het hele interview! 


8 Reacties

 1. Runa Honig

  Ik vind dat er nogal licht over deze nederlaag wordt gesproken, ook door de bondscoach. Het kan allemaal wel geen consequenties hebben, maar het was onder de maat wat we hebben gezien. Het is geen oefentoernooi, maar een EK. Hoe kan het dan dat de focus en scherpte ontbreekt? Veel spelers bleven ver onder hun niveau. Slordig, veel balverlies, corners die slecht werden aangegeven. Moet veel en veel beter.

 2. JeroenvanHeugten

  Een ‘incident’ ofwel een ongelukje? Dat getuigt van weinig realiteitszin. Agressie, schetpte, snelheid, techniek, in ieder aspect waren onze Oosterburen beter. Wie kan zich meten met Wellen? Om er maar eens een te noemen. ‘Parijs is nog ver’, laten we het maar houden op dit oude wielerclichë.

 3. peterdenhartog

  Het was gewoon heel erg matig van Oranje. Duitsland was gewoon veel beter.

 4. tom-kool

  Deze wedstrijd was duidelijk beter dan de eerste wedstrijd van Nederland. De eerste wedstrijd mag dan met 6-0 gewonnen zijn, maar dat alleen maar omdat Nederland heel erg effectief was. Ook hoor ik dat de derde goal van Duitsland een gelukje was. In dat geval werden ook drie van de goals van Nederland met veel geluk gemaakt en niet vanwege een goed uitgespeelde kans. Ja, als je snel op 2-0 achter komt dan wordt het moeilijk. Maar de Duitse verdediging stond als een huis en zoveel goede kansen heeft Nederland ook niet gehad, ondanks zeer veel balbezit. Als het spel niet heel veel beter wordt dan ben ik bang dat met de huidige realiteitszin van het Nederlandse team dat de halve finale het hoogst haalbaar is.

 5. robertjanvberckel@gmail.com

  Die gesponsorde matrassen doen hun werk te goed, ze stonden te slapen de 1e 5 min

 6. rudi wortmann

  vanaf nu moet Oranje er staan bij elke wedstrijd! Ze kunnen zich geen 'ongelukje' meer veroorloven.

 7. willem-janpelle

  Het blijkt maar weer eens dat de Nederlandse hockeyer al jong krijgt aangeleerd dat ze altijd beter waren dan de tegenpartij, en dat bij verlies het dus onterecht was. Wat nogal onrespectvol is naar de tegenstander.

 8. DirkWellen

  On Saturday Germany played poorly and the Dutch team very well. Now it was vice versa. Both teams will go to the semis and then we will see. Too early to make absolute judgements.


Wat vind jij? Praat mee...