Maurits Visser vervangt Pirmin Blaak tegen Duitsland

Bloemendaal-keeper Maurits Visser is dinsdagavond de vervanger van Pirmin Blaak, in de wedstrijdselectie van de Pro League-confrontatie tussen Nederland en Duitsland in Rotterdam. Blaak was in eerste instantie opgeroepen voor deze wedstrijd – is onderhand ook wedstrijdfit, maar er is in overleg besloten om eerst bij zijn club Oranje-Rood meer ritme op te doen.

Pirmin Blaak (30) – uitgeroepen tot beste keeper van het WK in India – begon zijn Pro League-campagne met de uitwedstrijd in Nieuw-Zeeland. Daar keepte hij het eerste kwart, maar daarna bleek dat hij in de warming-up een breuk in zijn middenvoetsbeentje had opgelopen.

Talent Maurits Visser werd ingevlogen naar Melbourne, om in Australië reserve te kunnen zijn achter keeper Sam van der Ven. In Valencia was Visser tegen Spanje de keeper, vanwege een griepje bij Van der Ven. In Buenos Aires was het de HGC-keeper Van der Ven die zich tegen Argentinië kranig weerde, maar alsnog vier keer moest vissen in de 3-4 nederlaag.

Maurits Visser.

Blaak keepte al een wedstrijd bij Oranje-Rood

Voor de wedstrijd in Rotterdam – de oude club en jeugdliefde van Blaak – leek Blaak weer beschikbaar, maar zijn rentree in Oranje wordt nu uitgesteld. Afgelopen weekend keepte hij al wel een oefenwedstrijd met Oranje-Rood.


Wat vind jij? Praat mee...