Max Caldas en Alyson Annan beiden Wereldcoach van het Jaar

Max Caldas, bondscoach van de Oranje Heren, en Alyson Annan, coach van de Oranje Dames, zijn door de Internationale hockeybond FIH verkozen tot respectieve beste Mannencoach en beste Vrouwencoach van het Jaar 2017. Dat werd maandagavond bekend gemaakt tijdens de verkiezing van de Hockey Stars Awards in Berlijn.

Alyson Annan was maandavond zelf aanwezig in Berlijn om de prijs in ontvangst te nemen. Annan dankt haar verkiezing ongetwijfeld aan een imposant jaar met de Oranje Dames, waarin ze Europees Kampioen werd en de Hockey World League won. In heel 2017 werd slechts een duel verloren; een oefeninterland tegen België.

Ook Max Caldas kan terugkijken op een mooi jaar 2017. Caldas werd met de Oranje Heren Europees Kampioen in Amsterdam en hij won de halve finales van de Hockey World League in Londen. Caldas is vandaag net teruggekeerd uit Australië, waar hij met het Nederlands Elftal voor een oefentrip was. Hij was daarom niet in Berlijn aanwezig.

Caldas moest de titel Beste coach van 2017 overigens delen met de Nieuw-Zeelander Shane Mcleod van België.

Geen prijzen voor Lidewij Welten en Xan de Waard

Lidewij Welten en Xan de Waard vielen maandagavond niet in de prijzen. Welten was genomineerd als beste speelster van 2017 en De Waard als talent van 2017. Het duo was eerder wel tot de laatste drie doorgedrongen, maar kreeg geen beeldje uitgereikt. De titel van speelsters van het jaar ging naar de Argentijnse Delfino Marino, oud-speelster van SCHC. Haar landgenote Majo Granatto werd verkozen tot grootste talent van 2017.

Bij de mannen ook geen Nederlandse prijswinnaars. Billy Bakker en Mirco Pruyser, beiden genomineerd voor beste speler van 2017, plus Thierry Brinkman en Jorrit Croon, genomineerd als beste talent, waren al na de eerste stemronde afgevallen.
De titel van zowel beste speler van 2017 als talent van 2017 ging naar de Belg Arthur van Doren.

Winnaars Hockey Stars Awards 2017

Sarah Wilson (GB) – beste vrouwelijke scheidsrechter
John Wright (Zaf) – beste mannelijke scheidsrechter
Alyson Annan (Ned) – beste vrouwelijke coach
Max Caldas (Ned) en Shane Mcleod (NZ) – beste mannelijke coach
Majo Granatto (Arg)- vrouwelijk talent van het jaar
Arthur van Doren (Bel)- mannelijk talent van het jaar
Maddy Hinch (Eng) – beste vrouwelijke keeper
Vincent Vanasch (Bel) – beste mannelijke keeper
Delfino Merino (Arg) – beste speelster
Arthur van Doren (Bel) – beste speler


5 Reacties

 1. rosa1991

  Jammer dat er niets over de keepers geschreven wordt. Maddie Hinch speelt bij SCHC in de hoofdklasse en Vanasch heeft ook een meesterlijk EK gespeeld!

  1. robvisser

   Maddie Hinch was voorspelbaar, al vind ik dat ze internationaal niet eens super heeft gekeept. Maar ze heeft wel de naam en de populariteit. Het is (helaas) een categorie die wat minder tot de verbeelding spreekt. Keepers zijn ook lastiger te beoordelen. Speel je bij Oranje, zeker bij de dames, dan krijg je nauwelijks iets te doen en kun je minder laten zien. Zelf vond ik Dongxiao Li uit China de beste.

 2. kcinna

  Wow, Van Doren pakt de dubbel!

  1. robvisser

   Terecht dat hij speler van het jaar is, maar belachelijk dat je dan ook nog 'mannelijk talent van het jaar' krijgt. Doet geen recht aan de andere kandidaten in die categorie en is ook overbodig wanneer je al wereldspeler van het jaar bent.

 3. magnus-querqus

  Top en terecht voor Max en Alyson, congrats!


Wat vind jij? Praat mee...