Max Caldas en Alyson Annan blijven tot en met Tokio 2021

Max Caldas en Alyson Annan blijven tot en met de Spelen van Tokio 2021 de bondscoaches van respectievelijk de Oranje Heren en de Oranje Dames. De KNHB heeft de arbeidsovereenkomsten met beide bondscoaches, die per 1 december 2020 afliepen, verlengd.

De einddatum van de nieuwe contracten is nog niet bekend. Het IOC besloot eerder deze week de Olympische Spelen in verband met het coronavirus naar volgend jaar te verplaatsen, maar het Internationaal Olympisch Comité heeft nog geen nieuwe datum vastgesteld.

De verlenging van het contract van Caldas komt enkele weken nadat de coach bekend had gemaakt dat hij na Tokio 2020 zou opstappen. Hij was na tien jaar in dienst bij de hockeybond – Caldas coachte eerder de Oranje Dames – en was toe aan een nieuwe uitdaging. Van Annan is niet bekend of ze na Tokio door wilde bij de bond.

Jeroen Bijl en Coach Max Caldas. Foto: Willem Vernes

‘Tevredenheid voorbereiding Tokio’

Na het besluit van het IOC is Jeroen Bijl, technisch directeur KNHB, direct met beide bondscoaches in gesprek gegaan. ‘Met zowel het Nederlands Elftal Dames als Heren waren we naar tevredenheid in voorbereiding op Tokio 2020’, zegt Bijl. ‘Beide teams zijn erbij gebaat de ingeslagen weg onder leiding van Alyson en Max voort te zetten. De overeenkomsten met beide bondscoaches hebben we daarom verlengd tot en met de Olympische Spelen in Tokio, ongeacht de data waarop de Spelen in 2021 worden gehouden.’

Nu de contractverleningen met Annan en Caldas zijn geregeld, gaat de KNHB kijken ‘wat dit voor de staf betekent’, laat Bijl desgevraagd weten. Een uitdaging ligt in ieder geval bij de staf van Caldas. Daar is Rick Mathijssen nu de full time assistent van Caldas, maar de Amsterdamse coach heeft onlangs een contract voor de komende twee seizoenen getekend bij de mannen van Bloemendaal.


33 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  "Met zowel de mannen als vrouwen waren we naar tevredenheid in voorbereiding op Tokio 2020. Beide teams zijn erbij gebaat de ingeslagen weg onder leiding van Alyson en Max voort te zetten" Zoals ik had aangegeven. De KNHB leeft in een ander universum dan de meeste hockey supporters. Welke ingeslagen weg hebben ze het hier over? Als je als bondscoach zegt dat je na 10 jaar wel aan iets anders toe bent (en de resultaten er helemaal niet naar zijn), dan was het beter om de eer aan jezelf te houden.

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  En: de officiele titel van de Olympische Spelen blijft Tokyo 2020, niet 2021.

  1. circlestorm69

   Goed zo. Scheelt weer een paar miljoen aan overal logo’s aanpassen....

 3. jvolcano

  Annan, logisch. De dames gaan als een tierelier en zijn echt titelfavoriet. Caldas, minder logisch. De ontwikkeling van de mannen verloopt stroef. Plus dat er weer een nieuwe assistent moet worden gezocht want ik neem aan de Mathijsen gewoon naar Bloemendaal gaat. Plus dat het komend jaar vooral zal gaan over 'de coach die zijn afscheid al had aangekondigd'.

 4. MIck

  De hockeybond blinkt al Jaren uit In besluiteloosheid dus ook deZe move is niks nieuws.

 5. jarly-brown

  Ik zeg: gemiste kans om Michel van den Heuvel in stelling te brengen bij de mannen. Kaap hem weg voor de neus van onze zuiderburen nu dat nog kan. Max is immers toe aan een nieuwe uitdaging, zoals hij zelf zegt. En het team ook, dat zien we.

 6. tiemezegelink

  Je kan zeggen wat je wilt maar het zal toch een grote stunt zijn als Caldas straks een gouden medaille pakt op de Spelen!

  1. MIck

   Ja maar Die kans is net zo groot als dat pasen en pinksteren op dezelfde dag vallen

  2. arnoldS

   Gun ik hem ook zo! En die sullige reageerders hier ook...

 7. wessel de pessel

  Op het WK scheelde het toch echt maar een shoot out serie of we waren wereldkampioen. Hoop dat Caldas die toernooi ervaring mee neemt naar de OS. Zou achterlijk zijn om in december een nieuwe coach te laten beginnen en verwachten dat je het dan beter doet. Dat zou echt een middelvinger zijn naar alle goed bedoelde lange termijn ideeen waar de staf mee werkte maar ook waar de spelers mee werkten.

 8. lynnBosman

  Fijn dat Annan blijft!

 9. Het Muurtje

  Doe mij het recept maar voor Azijn, want dit is natuurlijk helemaal niet logisch dat Max blijft. De schwung is er al een tijdje uit en dat zijn hoofd naar een nieuwe uitdaging (KZ) stond wisten we al. Een jaar topsport is lang zei Billie in een ander interview. Voor Max een jaar iets doen waar je niet 100% meer mee bezig kan zijn is nog langer.. Annan prima keuze, die gaat voor goud.

 10. robvisser

  Logisch (en een open deur) dat Annan blijft. Er was geen enkele reden om het anders te doen. Bij Caldas ligt dat natuurlijk anders, maar het verbaast me niet dat de KNHB kennelijk nog steeds genoegen neemt met waar de Oranje heren nu staan. Bij de OS in Tokyo zal het weer van de dames moeten komen, medaillekansen voor de heren lijken minimaal.

 11. gaston-orozco

  Gelukkig handelen ze altijd logisch en luisteren ze niet naar de paniek en hysterie (covid19? 🧐) van een paar mensen. De juiste beslissing, maar hopelijk offeren ze ook hun salaris op omdat de financiering volgend jaar moeilijk zal zijn. We moeten allemaal opofferen.

  1. conegut

   Jij hebt ook je zakgeld opgeofferd nu je het huis niet uit mag ?

 12. stekel

  Annan is natuurlijk en staat boven iedere twijfel Verheven. Denk dat met name alle oudere spelers bij de mannen verheugd en opgelucht zijn dat Caldas blijft en dus weinig verandering behalve een ticket naar de OS.

  1. popov0702

   Annan boven iedere twijfel verheven? Hoe zo? Wat heeft ze dan bijgedragen? Ze verjongt niet , toont weinig lef

 13. Mark Bouwman

  Een ware topbeslissing, ik feliciteer vooral de mannenspelers, die nu zeker zijn van hun plekkie, HHcv, alle clubs, uiteraard de KNHB en de volgzame aanhang hiermee. Dat wordt GOUD !

  1. stekel

   Eens met dit Krachtige geloofwaardige besluit en zo verassend.

 14. arnoldS

  Heerlijk bericht voor al die zure anti-Max reaguurders. Heerlijk. En schreef ik dit al niet dat dit ging gebeuren. Houdoe zure bekken! Forza Max!

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Arnold is meer fan van Max dan van Oranje 🙄

  2. frans-j

   Is that you Max?

 15. MIck

  Arnold laat je niet zo kennen.

 16. knap

  Coaches en teams succes met de wat langere voorbereiding.

  1. stekel

   Voor de jeugd onder de mannen.. sorry namens velen maar jullie tijd komt nog wel. Na 2021

 17. pacoh

  Pure luiigheid. Alles bij het oude laten. Wat is de toegevoegde waarde dan van een TD als Jeroen Bijl? Hoop niet dat bonds bestuursleden de termijn van 6 jaar ook met een jaar wordt verlengd.

 18. slangenmensnl

  het uitstel is het beste wat t NL herenhockey kan overkomen. unieke kans om op de reset button te drukken. en dan kiezen voor business as usual ? de knhb t is dan tenminste verplicht om deze beslissing uitgebreid te motiveren. NL dames; gwen discussie.

  1. slangenmensnl

   geen

 19. teuntjedeboer

  Beste hockey.nl mensen. Kunnen jullie de optie voor reageren niet gewoon uitzetten bij dit soort berichten? Dat lijkt me wel zo fijn voor alle gewone doorsnee lezers (ja zoals ik)... dankjewel alvast..👌🏻

  1. slangenmensnl

   want ?

 20. gelderlander

  De 2e RAMP van het jaar .

 21. misha-van-oostveen

  Blijft een zwaktebod om Caldas door te laten ploeteren. Het is ook een miskenning van goede coaches die voorhanden zijn en ja de prestaties van Annan zijn goed maar laten we eerlijk zijn: is dat de verdienste van Annan of de complete afwezigheid van serieuze tegenstand?


Wat vind jij? Praat mee...