Caldas maakt trainingsgroep HWL Final bekend; De Wijn neemt pauze

Max Caldas, bondscoach van het Nederlands Elftal Heren, heeft de voorlopige trainingsgroep bekend gemaakt waarmee hij zich gaat voorbereiden op de Hockey World League Final (HWL). De HWL Final vindt plaats van 1 tot en met 10 december 2017 in Bhubaneswar (India).

Caldas selecteerde een groep van 27 spelers waarvan er zeventien uitkwamen tijdens het onlangs gespeelde EK in Amsterdam. 117-voudig international Sander de Wijn (Kampong) maakt geen deel uit van de groep. Hij heeft aan Caldas laten weten niet beschikbaar te zijn. De trainingsgroep start op maandag 9 oktober met het voorbereidingsprogramma dat bestaat uit decentrale trainingen op verschillende locaties in het land. De trainingen staan onder leiding van de vaste staf van het Nederlands Elftal Heren.

Trainingsgroep Nederlands Elftal Heren

Naam Club

Tristan Algera 

HGC

Seve van Ass

Rotterdam

Sander Baart

Braxgata Hockey Club

Billy Bakker

Amsterdam.

Lars Balk

Kampong

Pirmin Blaak (K) 

Oranje-Rood 

Roel Bovendeert

Bloemendaal 

Thierry Brinkman 

Bloemendaal 

Jorrit Croon 

HGC

Thijs van Dam 

Rotterdam 

Berend van Eldonk (K)

Rotterdam

Jelle Galema 

Oranje-Rood 

Jonas de Geus 

Almere

Jip Janssen 

Kampong 

Rik van Kan 

HGC

Bjorn Kellerman 

Kampong 

Robbert Kemperman 

Kampong 

Joep de Mol 

Oranje-Rood 

Mirco Pruyser 

Amsterdam 

Mark Rijkers 

Oranje-Rood 

Glenn Schuurman 

Bloemendaal 

Sam van der Ven (K) 

HGC

Valentin Verga 

Amsterdam

Maurits Visser (K)

Den Bosch 

Bob de Voogd 

Oranje-Rood 

Mink van der Weerden 

Oranje-Rood
Floris Wortelboer Bloemendaal

De Wijn niet beschikbaar

Na goed overleg met Max Caldas heeft Sander de Wijn besloten zich tot en met de Champions Trophy 2018 in Breda niet beschikbaar te stellen voor het Nederlands Elftal Heren. De Wijn: ‘Het was een moeilijke beslissing omdat mijn ambities en hockeyplezier onverminderd groot zijn. Maar sinds 2011 heb ik veel tijd gestoken in mijn internationale hockeycarrière. Nu vind ik het belangrijk me de komende periode op mijn studie en stage te richten. Ik hoop dat ik daarna weer de mogelijkheid krijg om aan te sluiten bij het Nederlands Elftal, maar ik besef ook dat die beslissing dan aan Max is.’ De Wijn blijft dit seizoen met Kampong actief in de Hoofdklasse. Lees hier meer over zijn motivatie zich niet beschikbaar te stellen.


1 Reactie

  1. w-vangriekenwenwadvocaten-nl

    D


Wat vind jij? Praat mee...