Max Caldas na spektakelstuk: ‘Blij dat we rustig bleven’

Op spectaculaire wijze wonnen de Oranje Heren zaterdag in Melbourne van Australië. De dodelijk efficiënte Kookaburras stoomden naar een 5-2 voorsprong, maar in het vierde kwart toonde Oranje zich veerkrachtig. Dankzij een treffer van Bjorn Kellerman vier minuten voor tijd vocht Nederland zich terug tot 5-5 en moesten shoot-outs de winnaar bepalen. Daarin was de selectie van bondscoach Max Caldas oppermachtig en zo ging alsnog de zege naar Nederland. 

Na afloop van het spektakelstuk op de State Netball & Hockey Centre gaven Caldas en spits Mirco Pruyser hun eerste reactie op de bizarre comeback.

Bekijk de interviews hierboven!


5 Reacties

 1. Esther BoschvanRoozendaal

  Qua hockey , tactisch zeker geen spektakel stuk . te lang speelveld waardoor de linies te ver uit elkaar stonden , geen middenveld , wat het hart van je team moet zijn , geen Seve van Ass dus , een energie slurpend systeem . Ren je rot hockey met slechte verdedigingen , met een uit vorm zijnde van de Weerden . Er is nog veel werk aan de winkel .

 2. mickh

  De verdediging van Oranje is al minimaal 15 jaar van een redelijk bedenkelijk Internationaal niveau; ook toen Jolie, vd Horst en Derickx er stonden. Wellicht nu tijd om eens door te selecteren; Vd Weerden, prima vent overigens, zie ik, nu die corner het al enige tijd laat afweten, Tokio uberhaupt niet halen. Overigens, goed dat Pruyser en Hertzberger weer eens scoorden, stonden te lang `droog`.

 3. lize

  leuk met hockey vader Max op TOPHockey-vakantie gezellig en leuk lijkt mij dat je ziet de jongens ook echt genieten spectaculair gelijkspel vrij en schroomloos niet teveel taktiek ,niet teveel anaalyseren lekker vol in de aanval SUPER hoor jonge onervaren gasten erbij lachen, onervaren groentjes die zich willen bewijzen fouten maken mag he, SuperAtleet Kellerman er ook weer bij ,vooral voor ons leuk als ze zo door gaan tenminste (wat kan jou dit pro league schelen dan dat het publiek een geweldige Show krijgt Toch ? spektakel alles of nix spelen,dat is het spelletje ,jammer van die k-flutregels die het weer naar beneden trekken,ja dat dan ook weer,hopelijk doen de scheidrechters een oogje dicht af en toe !!

 4. DolfJansen

  Ik was buiten adem na het lezen van je eerste 'zin'.

 5. Vlekkie

  Het is wel ontzettend knap hoe ze nog weten te winnen


Wat vind jij? Praat mee...