Middelbare scholier De Vilder zag nieuws Oranje niet aankomen

Voor talent Derck de Vilder (19) kwam woensdag de grootste droom uit: hij mag met Oranje mee op trainingsstage naar Australië. Hij is de enige Oranje-speler van Pinoké in de selectie én de enige die nog op de middelbare school zit.

De Vilder mocht woensdagochtend tijdens een les biologie lekker wegdromen, na het mooie nieuws dinsdag, dat vandaag wereldkundig werd gemaakt. ‘Sorry, sorry dat ik niet eerder op kon nemen, maar ik zat in de les’, verontschuldigt de leerling 6VWO van het Fons Vitae Lyceum zich. Alsof hij zomaar de les uit mag lopen om een telefonisch interview te geven.

‘Die uitnodiging van Max (Caldas). Dat was zo vet gisteren. Het was altijd mijn grote droom om met Oranje mee te doen. Ik moet dat alleen wel met school regelen, maar dat komt goed. Deze kans wil ik wel pakken natuurlijk.’

Vorig jaar mocht De Vilder een paar keer meetrainen met Oranje in een groep met andere hoofdklassespelers. Ook werd hij met Jong Oranje deze zomer – samen met zijn oudere broer Morris (21) – Europees kampioen in Valencia. Maar op dit nieuws had hij zo vlak voor de kerst niet gerekend.

‘Dit soort nieuws komt altijd onverwacht. Dit is officieel mijn eerste jaar in de Hoofdklasse. Vorig jaar maakte ik al veel speelminuten, maar toen was ik tweedejaars A en al doorgeschoven naar het eerste. Dat ik in anderhalf jaar tijd van Jongens A naar Oranje ga is wel snel. Gelukkig ken ik best veel jongens uit de Nederlandse jeugdteams, zoals Jorrit Croon (19) en Jonas de Geus (19). Mijn broer Morris vindt het heel gaaf. Die gunt het me heel erg. Jesse (coach Jesse Mahieu van Pinoké, red.) was ook heel trots. Net als al mijn teamgenoten. Dat ik gewoon als jonge jongen van Pinoké met Oranje mee mag naar Australië.’

 


Wat vind jij? Praat mee...