Middendorp vervangt geblesseerde Hoedemakers bij Oranje

Oranje-bondscoach Jeroen Delmée heeft Floris Middendorp aan de EK-selectie toegevoegd als vervanger van Tjep Hoedemakers, die tijdens de laatste training voor de EK-start geblesseerd raakte. 

Hoedemakers liep maandag op het veld van Kampong een hamstringblessure op en kan niet op tijd worden klaargestoomd voor het EK, dat aanstaande vrijdag in het Duitse Mönchengladbach van start gaat. ‘In de eerste plaats is dit voor Tjep heel erg jammer’, reageert Delmée. ‘Als sportman is dit het ergste wat je kan gebeuren. Eerst de selectie halen en dan op de laatste training geblesseerd raken. Het hele team leeft met hem mee.’

Het wegvallen van Hoedemakers is een serieuze aderlating voor Oranje. Met veertig interlands was de energieke aanvaller van Rotterdam de meest ingezette speler in het Oranje van Delmée. Hij was in zijn Oranje-optredens direct betrokken bij 22 doelpunten: hij maakte er veertien zelf en bereidde daarnaast acht goals van ploeggenoten voor.

Tjep Hoedemakers: streep door het EK. Foto: Willem Vernes

Goede vervanger

De 22-jarige Floris Middendorp neemt in de achttienkoppige EK-selectie de plaats in van Hoedemakers. De aanvallende middenvelder van Amsterdam maakte ruim een jaar geleden zijn debuut in Oranje en heeft inmiddels vijftien interlands in de benen (zonder goals). Hij kende in juni een sterke periode met enkele uitstekende optredens in de FIH Pro League. Delmée: ‘Met Floris hebben we een goede vervanger voor Tjep, daar ben ik van overtuigd. Hij heeft zich deze zomer al voldoende laten zien op dit niveau.’

Het EK gaat voor de Oranje Heren komende zaterdag van start met de wedstrijd tegen Frankrijk (15.30 uur). Oranje speelt verder in de groepsfase nog tegen gastland Duitsland en Wales.

Floris Middendorp geeft de Belg Victor Wegnez het nakijken. Foto: Willem Vernes


3 Reacties

  1. Runa Honig

    Heel zuur voor Hoedemakers, het is zo’n harde werker en dan gun je het zo’n jongen om te shinen op een groot toernooi, maar wat een goede beslissing van de bondscoach om Middendorp mee te nemen. Meteen alle criticasters, die zijn afwezigheid in de selectie niet begrepen( waaronder ik), de mond gesnoerd. Middendorp mag het nu gaan waarmaken.

  2. LiesedeVos

    Jammer voor Hoedemakers. Top dat Middendorp meegaat. Hoewel hij soms wat gevaarlijk balverlies leed tijdens PL, vond ik hem verder verfrissend, had hij verrassende acties/ oplossingen en conditioneel erg sterk. Leuke speler om naar te kijken.

  3. tanjas-maartenhgmail-com

    Ik ga dit weekend naar het EK en ik keek er heel erg naar uit om Tjep te zien spelen. Het is echt super zuur voor hem dat hij op de laatste training in Nederland geblesseerd raakt. Maar Floris is ook een goeie speler om naar te kijken


Wat vind jij? Praat mee...