Morgenstern, Van der Plas en Clasener debuteren in Oranje

Fiona Morgenstern (Oranje-Rood), Pleun van der Plas (Den Bosch) en Tessa Clasener (hdm) gaan woensdag 10 november tegen België hun debuut maken in het Nederlands elftal. Het drietal behoort tot de achttien spelers die door bondscoach Alyson Annan zijn opgeroepen voor het Pro League-duel in het Wagener Stadion in Amsterdam. Voor de wedstrijd (aanvang 18.00 uur) zijn nog kaarten te koop.

Annan heeft ook Joosje Burg (Den Bosch) en Marente Barentsen (Hurley), die vorige maand in de Pro League-wedstrijd tegen België hun debuut maakten, geselecteerd voor de laatste interland van de Oranje Dames in 2021.

Ten opzichte van die wedstrijd ontbreken ook Sabine Plönissen, de keepers Julia Remmerswaal en Kiki Gunneman, Renée van Laarhoven, Ilse Kappelle en Kyra Fortuin bij Oranje. De keepers Alexandra Heerbaart en Josine Koning én de weer fitte Xan de Waard keren terug in Oranje.

Marente Barentsen deelt na haar debuut handtekeningen uit aan Oranje-fans. Foto: Koen Suyk

Golden Girls

Morgenstern, Van der Plas en Clasener maakten sinds september al deel uit van de trainingsgroep die Annan na de Olympische Spelen had samengesteld. In die groep waren plekken vrij gekomen omdat de bondscoach de speelsters van de gouden olympische ploeg vrijaf had gegeven na het succes in Tokio. Annan vertelde na de vorige Pro League-interland dat de speelsters zich pas na dit kalenderjaar weer hoeven te melden. In overleg konden ze wel meedoen in de interlands tegen België. In de eerste wedstrijd waren dat er zeven, volgende week woensdag zijn dat er negen.

Fiona Morgenstern namens Oranje Rood in actie tegen Sabine van Eijck van Victoria. Foto: Willem Vernes

De volledige selectie bereidt zich vanaf volgende week maandag in het Wagener voor het tweede Pro League-duel van dit seizoen. De eerste wedstrijd tegen de ploeg van Raoul Ehren werd met 2-0 gewonnen door doelpunten van Lidewij Welten en Freeke Moes.

Volledige selectie

De volledige selectie van de Oranje Dames voor de wedstrijd tegen België op 10 november ziet er als volgt uit:

Speelster Club Caps Goals
Marente Barentsen Hurley 1 0
Joosje Burg Den Bosch 1 0
Tessa Clasener hdm 0 0
Margot van Geffen Den Bosch 219 17
Stella van Gils Pinoké 7 0
Eva de Goede HGC 250 32
Alexandra Heerbaart SCHC 1 0
Yibbi Jansen SCHC 18 6
Marloes Keetels Den Bosch 166 25
Josine Koning Den Bosch 87
Sanne Koolen Den Bosch 58 0
Freeke Moes Amsterdam 8 2
Fiona Morgenstern Oranje-Rood 0 0
Laura Nunnink Den Bosch 140 2
Pleun van der Plas Den Bosch 0 0
Pien Sanders Den Bosch 72 1
Xan de Waard SCHC 164 16
Lidewij Welten Den Bosch 226 89

 


Wat vind jij? Praat mee...