Nagenieten: tien dagen EK in het Wagener Stadion

De afgelopen tien dagen was het Wagener Stadion het toneel van het EK. De resultaten kennen we: de Oranjes pakten twee keer goud. Geniet met deze aftermovie nog één keer na van het hockeyspektakel. 


16 Reacties

 1. nuchterrr

  Hockey nog steeds een sport met Teveel regeltjes ,waar teveel gefloten wordt ,De snelheid van het spel daardoor gehindert wordt "; een sport Die heel slecht Gefilmd wordt Atleet en Hockey onwaardig (van links naar rechts of andersom net alsof het een tenniswedstrijd is) ,......Vandaar dat er nog steeds geen Mondiale Groei is ledenaantallen Stagneren en de sport Bij het gewone Publiek onbegrepen is en een sport die stilstaat is een sport die .......sorry maar de waarheid mag gezegd worden Wake UP

  1. christiaan-loeber

   Is er een teamsport die wel aan jouw eisen voldoet?

  2. mrme

   Hockey is juist een spelletje met duidelijke regels. Bal in de cirkel op de voet is altijd een SC. Bij voetbal is hands in de 16 soms wel soms geen strafschop. Ook is de selfpass een hele fijne regel voor de snelheid van het spelletje. Volgens mij is hockey ook nog altijd een top 5 sport wereldwijd dus snap niet wat jij bedoelt met de groei die stagneert. Nog even een tip: verdeel je komma’s en punten volgende keer beter, leest wat makkelijker.

  3. Nvanas012

   Als je die regels niet hebt dan wordt de snelheid ook uit het spel gehaald, maar dan dmv overtredingen, alsof dat leuk is om naar te kijken.

 2. mrme

  Wat een heerlijk EK! Mooie wedstrijden gezien, 2 oranje kampioenen, hele week mooi weer en niet te vergeten, er was weer publiek!!

 3. Runa Honig

  Misschien moet de heer of mevrouw nuchterrr eerst even nuchter zijn of haar spelling checken.

 4. jdk

  En voetjebal is WEL een vooruitstrevende sport die met zn tijd meegaat ???

 5. Runa Honig

  Zolang we maar niet van de olympische kalender worden geschrapt, moeten we gewoon lekker in onze hockeybubbel blijven genieten van het spelletje.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Helaas >50% kans dat Parijs laatste Olympische wedstrijden zullen zijn. Heren en Dames VS staan 24 en 15 resp. op wereldranglijst, IOC zal liever een sport kiezen waar ze wel medailles halen. Het domineren van een klein aantal teams helpt ook niet.

  2. Linksbuiten

   Het Indiase herenteam zit inmiddels, gelukkig, alweer dicht bij de medailles en is een serieuze medaillekandidaat voor de OS in Tokio (zeker gezien de omstandigheden daar). Hockey is in populariteit de 3e teamsport in India, een land van meer dan een miljard inwoners. Veldhockey heeft 2 miljard volgers/fans wereldwijd. Als de succesen van India zich voortzetten, zal het IOC er niet snel een streep door zetten. Bovendien wordt hockey veel beter in beeld gebracht tegenwoordig. Het is makkelijker te volgen dan ijshockey bijvoorbeeld. Ik maak me niet zulke vreselijke zorgen over de continuering van hockey als olympische sport, kortom.

 6. JacquesBrinkman

  2028 Los Angeles, 2032 Brisbane. Hockey blijft 100% olympisch

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Wellicht als Hockey 5s. 100% zeker is het voor Hockey 11 helaas niet.

  2. mrme

   Geloof inderdaad niet dat het gaat verdwijnen. Hockey 5 zal er misschien bekomen zoals dat bij basketbal ook met de 3x3 is gebeurd.

 7. Stino11

  Waarom wordt hockey misschien geschrapt van de Olympische spelen?

 8. Linksbuiten

  Ik trap nog wel even de open deur in, dat er iets gedaan moet worden aan die hinderlijke hobbel bij de oostelijke cirkel. Veel strafcorners gingen daar de mist in. Het Wagenerstadion onwaardig, zo'n oneffenheid. Het wordt wel het Wembley van de hockeysport genoemd. Dan hoort het veld er ook perfect bij te liggen, lijkt me.

 9. jeroenv

  Beide zondagen erbij geweest met veel plezier en de dames kampioen zien worden 😃🏑🧡


Wat vind jij? Praat mee...