Naomi van As: ‘Het ging veel beter dan dinsdag’

Naomi van As hield donderdag aan het 1-1 gelijkspel tegen Groot-Brittannië een beter gevoel over dan aan de wedstrijd van afgelopen dinsdag, toen Nederland met 1-2 verloor. Ze baalde wel van de late tegentreffer, 3 minuten voor tijd. ‘We moeten er naartoe werken dat we de hele wedstrijd de controle houden.’

Met name het begin van de wedstrijd was Oranje een stuk sterker dan afgelopen dinsdag, toen Nederland slap begon. ‘We kunnen tevreden zijn over de eerste 2 kwarten. Daar hebben we veel energie in gelegd. Dat wilden we na rust doorzetten, maar dat lukte niet. Jammer, maar over het algemeen waren we de betere ploeg, denk ik.’

Tegentreffer in slotfase

Na rust kwam Groot-Brittannië beter in de wedstrijd. ‘In het 3e kwart werden we rommeliger. Liepen we achter de feiten. Verloren we ook meer duels. Zij zijn fitter dan wij, maar dat is niet erg. We zijn na onze vakantie pas net een paar dagen bezig.’

3 minuten voor tijd gaf Oranje de zege uit handen toen Alex Danson van dichtbij raak schoot. ‘Balen. Je weet dat zij goeie spitsen hebben met een neusje voor de goal. Ze lopen vrij veel vrij en dat is verwarrend voor ons. Vandaar dat onze communicatie goed moet zijn. Dat is een punt van aandacht, al moet ik zeggen dat we qua communicatie vandaag zeker een stap hebben gemaakt. Nu moeten we er naartoe werken dat we de hele wedstrijd de controle houden.’

Shoot-outs

Aan het eind van de wedstrijd hielden beide ploegen een shoot-out-serie: Oranje won met 4-2. Van As nam geen shoot-out. ‘Omdat we heel veel meiden hebben die ‘m kunnen nemen. Alyson wijst aan wie ze neemt.’