Nederland-Argentinië zondag op Union in uitverkocht huis

Het gaat hard met de publieke belangstelling voor de twee Pro League-krakers tussen de Oranje Dames en Argentinië van komend weekend in Nijmegen. De ontmoeting van zondag tussen beide toplanden, op het terrein van hockeyclub Union, is al uitverkocht. Dat betekent dat er zo’n drieduizend toeschouwers aanwezig zullen zijn.

Voor het duel van zaterdag zijn nog wel kaarten te koop. Op die dag begint het duel tussen de Oranjevrouwen en Argentinië om 13.00 uur. Kaarten voor die wedstrijd zijn te koop via deze link.

De voorbereiding op Union zijn in volle gang, onder meer met de bouw van een tijdelijke tribune op de lange zijde. Foto: Union

Heuse kraker

Nederland-Argentinië geldt al jaren als dé kraker in het internationale vrouwenhockey. Beide landen stonden op 6 augustus vorig jaar nog tegenover elkaar in de olympische finale van de Spelen in Tokio. Oranje won dat duel glansrijk met 3-1 en veroverde daarmee de eerste olympische titel sinds 2012.

De editie van zaterdag wordt de 25ste Nederland-Argentinië op Nederlandse bodem. De vorige onderlinge ontmoeting in Nederland dateert van 20 juni 2019, toen Oranje in een Pro League-wedstrijd op Kampong met 2-1 te sterk was voor Las Leonas. Lidewij Welten en Frédérique Matla maakten toen de Oranje-doelpunten, namens Argentinië scoorde Micaela Retegui.

Argentinië verloor nog geen punt

De Argentijnse vrouwen zijn momenteel de onbetwiste koploper in de derde editie van de FIH Pro League. De nummer twee van de wereldranglijst speelde al twaalf wedstrijden en won ze allemaal. De Oranje Dames bezetten de derde plaats, net achter India. Na acht wedstrijden in de Pro League verzamelde Oranje negentien punten. India staat op 22 punten uit acht duels.

Oranje Heren ook op Union

Na de Oranje Dames spelen ook de Oranje Heren twee Pro League-wedstrijden op Union. Op woensdag 1 en donderdag 2 juni staat de ploeg van bondscoach Jeroen Delmée in Nijmegen ook tegenover Argentinië. Ook voor die wedstrijden zijn nog kaarten verkrijgbaar.


Wat vind jij? Praat mee...