Nederlands Elftal Heren wint van Duitsland

In Düsseldorf hebben de mannen van Oranje woensdagmiddag Duitsland verslagen met 5-1.  De interland stond bij beide teams in het teken van de voorbereiding op het naderende EK in Londen. Van Nederlandse zijde kwamen de goals van Thierry Brinkman (2x), Seve van Ass, Jeroen Hertzberger en Billy Bakker.

Op papier is Nederland-Duitsland een duel tussen de huidige nummer twee en drie van de FIH-wereldranglijst. Een prachtig affiche en voor beide landen, zo’n twee weken voor de start van de competitie, een mooi meetmoment om te kijken hoe het met de vorm is.

Toch moet niet vergeten worden dat het hier om een veredelde oefenwedstrijd gaat, zo stelt bondscoach Max Caldas: ‘Het is een prima uitslag, maar zowel wij als Duitsland zien zo’n wedstrijd toch ook wel echt als een trainingspartij. Waarbij je wat schuift en dingen uitprobeert. Je gaat zo’n wedstrijd natuurlijk niet in alsof het een finale is, maar ik zie deze wedstrijd wel als heel waardevol in het voorbereidingstraject richting het EK.’

Vorm

Met twee goals van zijn stick had Thierry Brinkman een belangrijke aandeel in de eindstand. De jonge Brinkman was afgelopen zaterdag in de ontmoeting met Frankrijk ook al twee keer trefzeker en lijkt in een uitstekende vorm te verkeren. ‘Vorm is iets heel aparts. Van Thierry zou je kunnen zeggen dat hij in vorm is, net als een stuk of wat andere spelers. Je hebt natuurlijk altijd negen medespelers nodig om te kunnen scoren. Het gaat er mij dan ook om dat het team als geheel de vorm te pakken heeft en dat zie ik gewoon groeien. Ik ben tevreden over de voorbereiding tot nu toe’, aldus Caldas.

De Oranje Heren spelen op vrijdag 7 en zondag 9 augustus een interland tegen Ierland. De wedstrijd van 7 augustus wordt om 18.30 uur gespeeld op Hoorn, het duel van 9 augustus om 13.00 uur op Almere. Het duel van vrijdag wordt vanaf 18:15 LIVE uitgezonden, hier op hockey.nl.

Kaarten bestellen
Wil jij de wedstrijden bijwonen? Bestel dan kaarten via de websites van Hoorn en Almere: www.wfhc.nl en www.almeerse.nl.


1 Reactie

  1. w-j-arriens

    Een hele mooie uitslag. Niet gering om Dui in eigen huis te kloppen en dan nog wel met grote cijfers. Oefenwedstrijd, maar toch een vernedering. Maar ............. Dui heeft zichzelf onlangs getest bij de Hamburg (ERGO) Masters, dat ze wonnen. Ook oefenwedstrijden .... Ned was helaas niet uitgenodigd. Reken maar dat de Duitse coach zijn spelers deze vernedering voor zal houden voor het EK, reken maar dat de Duitsers Brinkman afdoende zullen afdekken in Engeland, en laten we ons herinneren dat, als het erom gaat, de Duitsers - helaas - meestal winnen. Puur mentaal. Met deze kennis en een nieuwe coach vol zelfvertrouwen en deskundigheid gaan wij naar het EK.


Wat vind jij? Praat mee...