Nederlands Meisjes A klaar voor EK

Nederlands Meisjes A heeft zich weten te herpakken na het gelijkspel en verlies tegen Duitsland. In het Belgische Beerschot en in Breda werd 2 keer gewonnen van de A-junioren van België (6-1 en 2-0). Bondscoach Marieke Dijkstra is te spreken over het resultaat en vertoonde spel van beide wedstrijden.

‘We hadden het minder lastig dan vorige week tegen Duitsland, dus het was goed dat we tegen België speelden. Een iets mindere tegenstander, waardoor we ook konden ervaren hoe dat is. Ondanks dat de uitslag het niet doet vermoeden, waren we zondag in fases beter dan zaterdag. We vergaten dat goede spel alleen te belonen. Dat ging zaterdag juist wel goed, toen we een hoog rendement hadden, mooie aanvallen lieten zien en ook een paar mooie doelpunten maakten.’

Maken stappen

‘Waar ik uiteindelijk het meest tevreden over ben zijn de omschakelmomenten. Na het afpakken van de bal heel snel een aanval opzetten, maar ook bij balverlies de organisatie meteen weer op orde hebben. Uit de aanvallende omschakelingen hebben we een paar goals gemaakt, dat zit dus goed. Per wedstrijd wordt het team beter, we boeken vooruitgang en gaan denk ik nog een paar stappen maken voordat we 24 juli aan het EK in Cork beginnen.’

De meiden zijn er klaar voor

Een gouden medaille mee naar Nederland nemen is volgens Dijkstra geen vanzelfsprekendheid. In tegendeel, het gaat volgens de bondscoach pittig worden. ‘We gaan naar Cork met het doel onze thema’s goed uit te voeren en de stappen die we hebben gemaakt zo goed mogelijk uit te voeren. Als er dan uiteindelijk een mooie medaille meegaat in de koffer is dat erg leuk. Het gaat in ieder geval spannend worden. Voor de meiden is het dat nu al, want ze zijn al een tijdje aan het aftellen. We merken aan alles dat ze er heel erg veel zin in hebben en alles eruit willen halen. Het is een hecht en op elkaar ingespeeld team, zowel óp als naast het veld. Komende week zetten we de laatste puntjes op de i en dan moet het gebeuren.

Jongens

Ook de jongens namen het op tegen hun Belgische leeftijdgenoten. In het Antwerpse Beerschot werd er op zaterdag met 3-2 gewonnen. Eén dag later werd het in Breda 3-1 voor de Belgen.


Wat vind jij? Praat mee...