Niels Thijssen nieuwe coach Belgische Dames

De Nederlander Niels Thijssen wordt de nieuwe coach van het nationale dames hockeyelftal van België. Dit heeft de Belgische Hockeybond vandaag bekend gemaakt. De klus is ‘ad interim’ tot een definitieve bondscoach is aangesteld. Thijssen zal dan assistent worden.

Thijssen in zijn eerste speech voor het team: ‘Ik vind het een enorme eer en challenge om toe te treden tot de staf van de Red Panthers. Het niet halen van Rio is een teleurstelling, maar zal voor de Red Panthers tevens het startpunt worden van een periode waar we over enkele jaren trots op terug kunnen kijken. Ik kijk er enorm naar uit om er samen met staf en speelsters zo snel mogelijk aan te beginnen.’

Naast zijn spelerscarrière in Nederland, klom Niels gestaag de coachingladder op (o.a. Push, Venlo), met voorlopig 1 Europese en 1 Nederlandse titel als assistant-coach bij de dames van Den Bosch (2010-2011) en 3 Belgische landstitels als hoofdcoach van de dames van Antwerp (2011-2012, 2012-2013 en 2014-2015) op zak.

Vernieuwing staf

Naast Thijssen wordt John Goldberg toegevoegd aan de staf van de Belgische hockeydames. Hannes Agache gaat in de functie van physical coach de taken van Mika Van Cutsem overnemen. De KBHB zal in het voorjaar van 2016 een nieuw persoon aankondigen die samen met Thijssen en Goldberg de coachende staf gaan vormen.


Wat vind jij? Praat mee...