Hunting New Memories: dit zijn de nieuwe tenues van Oranje

Hunting New Memories. Onder dat motto hebben de KNHB en adidas vandaag het nieuwe thuis- én uittenue voor de Nederlandse Elftallen gepresenteerd. De nieuwe tenues worden voor het eerst gedragen tijdens de dubbele FIH Pro League-ontmoetingen van de Oranje Dames en Oranje Heren op 27 en 29 oktober tegen Groot-Brittannië. De collectie kan vanaf vandaag worden besteld via de officiële Oranje Fanshop bij HockeyDirect.

Het nieuwe thuistenue krijgt een klassieke oranje kleur met witte accenten. Voor het uittenue is gekozen voor blauw met oranje accenten. Als detail is in het ontwerp van de wedstrijdshirts een pijl opgenomen, een verwijzing naar het Nederlandse wapen met de Leeuw.  De trainings- en presentatie collectie bestaat uit verschillende witte en oranje shirts, tops, jacks en blauwe broeken.

Zoals al eerder bekend was gemaakt bij de verlenging van het contract van adidas met de KNHB wordt de collectie OranjeHockey merchandise verder uitgebreid. Naast de originele wedstrijdshirts (uit- en thuistenue), zijn nu ook de shorts, rokjes en kousen van het Nederlandse tenue verkrijgbaar, evenals het mouwloze damesshirt. Voor het eerst is ook de gehele trainingscollectie te koop voor fans.

De Nederlandse Elftallen kregen de afgelopen decennia elke vier jaar, in de aanloop naar de Olympisch Spelen, een nieuw tenue aangemeten. De lancering van de nieuwe Oranje-tenues stond daarom maanden geleden al op de rol, maar werd destijds uitgesteld vanwege het coronavirus.

Fans van Oranje hoeven niet opnieuw vier jaar te wachten op het volgende nieuwe shirt. De KNHB en adidas hebben aangekondigd dat ze elke twee jaar nieuwe Oranje-shirts op de markt gaan brengen.

Shirts nu al te bestellen

De nieuwe collectie is verkrijgbaar op geselecteerde evenementen van de KNHB en via de officiële Oranje Fanshop bij HockeyDirect. De nieuwe shirts kunnen vanaf vandaag worden besteld, met levering eind september. Het is ook mogelijk om de shirts te bedrukken met naam en nummer.


19 Reacties

 1. tiemezegelink

  Heel ziek!!!

 2. RobV

  Het vorige away shirt was veel chiquer. Dit ziet er goedkoop uit, blauw met oranje Adidas strepen. Niet mooi. En het oranje van de thuisshirts is bleek. Al met al is het er niet beter op geworden.

 3. conegut

  Zijn de shirts verwassen of hoort dit gewoon ? Back to the basics. Net nu hier een onderwerp over shirts en diversiteit is gepost komt de KNHB met gestandaardiseerde shirts. Ironisch..

 4. conegut

  Overigens vind ik het trainingsshirt het mooiste en is het denk ik heel gaaf voor de wannabees om een heel tenue aan te schaffen.

 5. Stockey123

  Mooie kleuren combinaties maar denk dat jonge meisjes een shirt met mouwen eerder gaan kopen dan een hempje.

 6. slechts-een-mening

  Nee joh. Meisjes vragen al jaaaaren waarom die singlets niet te koop zijn. Smart move van Adidas om die nu ook te verkopen.

 7. Charly Staal

  Hockeydirect Nu al in de korting toch??? Daar staan ze toch om bekend.

  1. arnoldS

   Heeft Dekker ze wel voor t volle pond?

 8. lynnBosman

  Ik vind ze wel leuk! Het had misschien iets feller Oranje gemogen, zoals in het voetbal. Trainingsshirt ziet er ook gaaf uit.

 9. robboomsma

  Mooie tenue's. Vooral trainingstenue is nice!

 10. edwin-smolders

  Opvallend dat het trainingsshirt in zowel de dames- als herenlijn duurder is dan de wedstrijdshirts 🤔. Je zou toch andersom verwachten.

  1. arnoldS

   Zijn vette dingen, maar in t voetbal zie je het andersom. Hoop dat t aanslaat of is dit het resultaat van jarenlange samenwerking, vraag uit de “hockey”markt, of toch op deze manier goedkoper en de minimale hoeveelheden bij de fabriek te omzeilen? Of te wel; meer massa, lagere kosten voor de NL teams en wat terugverdienen via de geïnteresseerden. Al met al, eindelijk van die sportways gekkies af die het gekregen trainingsbroekje van een NL speler helemaal afdragen in de rest van het jaar...

 11. Nvanas012

  Mooie kleuren!!! Jammer dat er geen foto van het totaal plaatje gedeeld wordt, met schoenen sokken + tenues. :)

 12. unplugged

  EINDELIJK ! En altijd nog beter dan de oude Zeeman shirts . Jammer van het Adidas printje (echt voetbal) en inderdaad alles had wat feller mogen zijn , maar hoe ziet de rest van het tenue eruit dat is net zo belangrijk . Verder moet het logo de andere kant opkijken , maar van TYPOGRAFIE hebben ze bij de Hockeybond en de makers nog nooit van gehoord . Tegenwoordig zijn het allemaal hobbyisten en geen ontwerpers . Hetzelfde in de Formule 1 , daar plakken ze een zwarte nummer op een rode ondergrond ipv witte letters . En als je tekst b.v. van je sponsor of namen van afstand goed wilt kunnen lezen moet je een eenvoudig lettertype gebruiken b.v de Helvetica en de letters verder uit elkaar zetten (spatiëren) . Dus het oranje shirt iets donkerder met de witte letter is beter , dan vergroot je het contrast en kun je de namen beter lezen .

  1. eefgorter

   Ik raad je aan de samenvatting heren Pinoké- Den Bosch van afgelopen weekend even terug te kijken. Met name de sponsor onder op de rug. Denk aan je hart 😉.

 13. risa

  Heel mooi! Ik vind die kleuren juist wel prettig rustig... Doet me een beetje denken aan de Argentijnse tenues.

 14. lynnBosman

  Heb je het nou over de speelsters zelf?

 15. arnoldS

  Waarom is er voor de jongste jeugd, meisjes, geen kindermaaltijden? Is vanaf XS.


Wat vind jij? Praat mee...