NOS pakt uit met EK: alle Oranje-wedstrijden live uitgezonden

De NOS pakt de komende tien dagen (4 tot en met 13 juni) groots uit tijdens het EK hockey in het Wagener Stadion. De omroep zendt alle duels van de Oranje Dames en de Oranje Heren plus de halve finales en finales live uit op tv (NPO 1/3) en online op NOS.nl.

Het commentaar komt van Philip Kooke, de presentatie is in handen van Jeroen Stomphorst en afwisselend schuiven de analisten Jaap Stockmann en Ellen Hoog aan. Daarmee pakt de NOS hetzelfde uit als in 2017, toen het EK ook in het Wagener gehouden werd. Tijdens de groepsfase spelen de dames en heren om de dag. De hockeyliefhebber kan dus iedere dag zijn geluk niet op.

Titelverdedigers zijn de Oranje Dames, die in 2019 in Antwerpen de Duitsers versloegen in de finale. Bij de mannen is België de favoriet. Zij versloegen twee jaar geleden Spanje. De Oranje Heren werden dat toernooi derde. Alle andere duels zijn online te volgen via de site van de Euro Hockey Federatie.

EK hockeyshow

Het EK hockey is de start van een prachtige hockeyzomer, en daarom maken wij vrijdagavond om 19.00 uur een live hockeyprogramma. Een liveshow van een half uur waarin we onder meer vooruitblikken op het EK, samen met analist Kelly Jonker.

Daarnaast doen we je, zoals je van ons gewend, uitgebreid verslag van het Europese toernooi. Dagelijks houden we je op de hoogte via ons liveblog op de site, vind je round-ups van de andere wedstrijden en houden we je via onze socialkanalen nog uitgebreider op de hoogte.

Kaarten kopen

Wil je het EK nou live bijwonen, dat kan. Ben er alleen snel bij, want de laatste kaarten zijn verkrijgbaar. De weekenden zijn nagenoeg uitverkocht, voor de andere speeldagen speeldagen zijn nog wat meer plekken beschikbaar. Bezoekers aan het eerste hockeyevenement met publiek sinds maanden, moeten wel testen voor ze toegang krijgen. Dat testen is gratis. Kaarten bestel je via de EK-site.


4 Reacties

 1. Runa Honig

  Nou he he eindelijk krijgen we een beetje aandacht van onze staatsomroep. 😉 Nu moet Brinkman nog even de analyses doen.....

  1. martijn-cox

   Of Jorrit Croon! Helder verhaal wat alleen een beetje snel ging voor Jeroen Stomphorst

 2. DaanvanStraaten

  Al jaren besteedt de NOS aandacht aan de internationale toernooien. “Eindelijk aandacht...” slaat dus nergens op. En gelukkig zonder Brinkman!

 3. henkjjmarts@gmail.com

  Wat een verademing in vergelijking met dat wandelvoetbal. Het slot van Nederland-Duitsland laat zien hoeveel verder hockey is met de ontwikkelingen in de spelregels tov voetbal. Jammer voor Nederland. Prachtig voor de (neutrale) toeschouwer. Graag geen Brinkman.


Wat vind jij? Praat mee...