NOS zet vol in op EK: alle Oranje-duels live op tv

Een analist in de studio, een commentator en verslaggever ter plekke en alle duels van de Oranje Heren en Oranje Dames live op televisie. De NOS zet van 16 tot en met 25 augustus vol in op het Europees Kampioenschap Hockey in Antwerpen, waar zowel de Nederlandse mannen als vrouwen hun titel verdedigen.

Vanuit de studio neemt Jeroen Stomphorst de presentatie van de EK-programma’s voor zijn rekening, met afwisselend de oud-internationals Jaap Stockmann en Ellen Hoog als analist. Vanuit Antwerpen wordt het commentaar verzorgd door Philip Kooke en zijn er interviews vooraf en na afloop.

De samenvattingen van de Oranje-duels zijn te zien in het Sportjournaal, op NOS.nl en door medewerking van de NOS ook op hockey.nl. Op Radio 1 doet de NOS ook verslag van alle Oranje-wedstrijden.

NOS-commentator Phillip Kooke. Foto: Willem Vernes

Oranje-teams starten EK op 17 augustus

Het EK begint op 16 augustus met het duel tussen de mannen van België en Spanje. Op zaterdag 17 augustus komen de Oranje Heren en Oranje Dames voor het eerst in actie. De mannen van bondscoach Max Caldas slaan om 15.45 uur af tegen het Ierland van de Nederlandse coach Alexander Cox. Die wedstrijd wordt vanaf 15.30 uur voorbeschouwd op NPO1. Om 20.30 uur staat het treffen tussen de Oranje Dames en thuisland België op het programma. Die wedstrijd is te zien op NPO3.

De Oranje Heren Europees Kampioen. Foto: Willem Vernes

De Oranje Heren spelen in de poule verder tegen Duitsland en Schotland. De vrouwen van Alyson Annan zitten in de poule met Spanje en Rusland. De nummers 1 en 2 van de poule plaatsen zich voor de halve finales, die op donderdag 22 augustus (mannen) en vrijdag 23 augustus (vrouwen) worden gespeeld. De finale van de mannen is op zaterdag 24 augustus. Het EK, dat wordt gehouden op het Wilrijkse Plein, wordt afgesloten met de vrouwenfinale die om 16.00 uur begint.

Uitzendschema NOS poulewedstrijden EK

Het volledige uitzendschema van de NOS tijdens het EK ziet er als volgt uit:

 

Datum Wedstrijd Start uitzending Zender
17 augustus Nederland – Ierland (M) 15.30 uur NPO1
17 augustus Nederland – België (V) 20.30 uur NPO3
18 augustus Duitsland – Nederland (M) 20.30 uur NPO3
19 augustus Spanje – Nederland (V) 17.50 uur NPO2
20 augustus Nederland – Schotland (M) 17.50 uur NPO2
21 augustus Nederland – Rusland (V) 17.50 uur NPO2
22 augustus Nederland – Spanje (H) 17.50 uur NPO2

10 Reacties

 1. kasparstevens

  En zijn alle andere wedstrijden te volgen via NOS.nl?

  1. pimhdm

   Denk het wel

 2. pimhdm

  Fijn dat bij het schema ook de data te zien is...

 3. albertmonpellier

  Wat staat er nou?! 😏🤭🤔🤪 augustus👍🏾januari😱 Oranje-teams starten EK op 17 augustus Het EK begint op 16 januari met het duel tussen de mannen van België en Spanje. Op zaterdag 17 januari komen de Oranje Heren en Oranje Dames voor het eerst in actie. De mannen van bondscoach Max Caldas slaan om 15.45 uur af tegen het Ierland van de Nederlandse coach Alexander Cox. Die wedstrijd wordt vanaf 15.30 uur voorbeschouwd op NPO1. Om 20.30 uur staat het treffen tussen de Oranje Dames en thuisland België op het programma. Die wedstrijd is te zien op NPO3.

  1. albertmonpellier

   Mooi en netjes dat jullie zo snel zijn bij de redactie!👍🏾 Snel gecorrigeerd!👍🏾

 4. robvisser

  Ik had het liever op Ziggo gehad en ik hoor nog liever Tim Steens dan Philip Kooke, maar ik zal tot een minderheid behoren. Ben benieuwd hoe de Belgen het in eigen land doen. Bij de mannen ongetwijfeld de favoriet, bij de dames zijn er ook hoge verwachtingen. Dat brengt toch een bepaalde druk met zich mee.

  1. jackquesbrinklul

   Je bent niet alleen, die stem van Philip Kooke is ook niet om aan te horen...

 5. robert-louet-feisser

  Ik vind het echt bijzonder dat er zo veel lezers er elke keer weer in slagen een negatieve draai te geven aan een bericht op hockey.nl. Zoek alsjeblieft een andere hobby... of probeer zaken ook eens iets positief te benaderen.. je zult merken dat je het leven een stuk leuker gaat vinden..

 6. rudi wortmann

  ben het met Robert eens. Wel wil ik een kanttekening zetten bij het feit dat dit reacties zijn van lezers. Heel belangrijk in mijn ogen om de lezer een stem te geven. Maar zoals aangegeven zijn reacties vaak negatief. Het zou wat meer inhoudelijk mogen zodat we een onderwerp kunnen bespreken. Nu is het vaak zo dat we alleen maar iemands mening beamen of tegenspreken...

 7. Runa Honig

  Misschien moet meneer jacquesbrinklul gewoon even zijn eigen naam gebruiken, echt heel flauw dit. Over negatief gesproken.....


Wat vind jij? Praat mee...