Nunnink en Krekelaar ontbreken op 4-Nations Trophy Women 2018

Laura Nunnink (Oranje-Rood) en Maartje Krekelaar (Den Bosch) zijn de opvallendste namen die ontbreken in de selectie van de Oranje Dames, die volgende week de Rabobank 4-Nations Trophy Women 2018 in Breda spelen. Nunnink kampt momenteel met een blessure. Krekelaar blijft wel meetrainen met de selectie van bondscoach Alyson Annan.

Dat geldt ook voor Lieke Hulsen (Den Bosch) en keepster Julia Remmerswaal. Talenten Yibbi Jansen (Oranje-Rood) en Famke Richardson (SCHC) zijn voorlopig afgevallen bij de Oranje-selectie en sluiten weer aan bij Jong Oranje.

In Breda spelen de Oranje Dames tegen China, Japan en Spanje. Het toernooi is de eerste serieuze testcase voor de regerend Europees Kampioen op weg naar het Wereldkampioenschap dat in juli en augustus in Londen wordt gespeeld.

Na Breda maakt Annan de WK-selectie bekend

Bondscoach Annan maakt na het vierlandentoernooi in Breda haar selectie voor het WK bekend: ze zal haar groep speelsters dan terugbrengen van 26 naar achttien (zestien veldspeelsters en twee keepers). Elf dagen na de laatste wedstrijd in Breda nemen de Oranje Dames in het Duitse Grünwald, net buiten München, deel aan een vierlandentoernooi met Duitsland, Argentinië en Nieuw-Zeeland. Oranje begint dat sterk bezette toernooi op 11 juli tegen Nieuw-Zeeland, de ploeg die eind november 2017 tegenstander was in de finale van de Hockey World League (3-0 zege).

Daarna treft de ploeg van Oranje Dames Argentinië (12 juli) en gastland Duitsland (14 juli). Ruim een week later staat voor Oranje in Londen het eerste WK-duel op het programma: op 22 juli tegen Zuid-Korea.

Selectie Oranje Dames

De volgende achttien speelsters en twee keepsters spelen voor de Oranje Dames het Rabobank 4-Nations Trophy Women 2018 in Breda.

 


10 Reacties

 1. robvisser

  Het zou jammer zijn als de blessure van Laura Nunnink zodanig is dat ze niet kan worden geselecteerd voor het WK. Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor Oranje. Maartje Krekelaar zit in de gevarenzone, zo lijkt het. Het kan verkeren, want in de finale van de HWL was ze juist in topvorm. De laatste tijd helaas wat minder. Toch zit Maria Verschoor er ondanks de mindere vorm nog wel bij. Graag had ik gezien dat Charlotte Vega meegaat naar het WK. Het zou denk ik niet onlogisch zijn als je kijkt naar het seizoen wat ze had.

 2. lynnBosman

  Margot Zuidhof... viel zwaar tegen in de USA. Kon het niveau niet aan. Jammer dat Hulsen geen kans krijgt. Nunnink zal heus wel geselecteerd worden. Je mag elk moment een geblesserde speelster vervangen dus zou zomaar kunnen dat ze wel meegaat. Verschoor begrijp ik echt geen pepernoot van. Anderzijds viel Krekelaar ook wat tegen. Maar er mogen maar 18 speelsters mee dus uiteindelijk vallen er nog 2 meer af..

 3. robvisser

  Dat van Hulsen vind ik ook wel jammer. Juist zo'n gifkikker kan Oranje gebruiken, zeker als het niet goedschiks gaat. En ze is een toppertje natuurlijk. Het lijkt me ook lastig kiezen voor Annan hoor. Talent in overvloed, maar je mag maar een beperkt aantal meenemen. Het wreekt zich voor sommigen ook wel dat de voorbereiding naar het WK relatief kort is. Te kort voor de nieuwkomers om zich echt goed in de kijker te spelen. Annan selecteert behoudend vind ik. Aan de andere kant kun je ook niet zeggen dat de reeds bestaande groep het slecht heeft gedaan, dus ergens is het ook niet vreemd.

 4. lynnBosman

  Ja dat is het ook. Misschien dat Hulsen een kans krijgt in Munchen. Maar ik had Verschoor thuis gelaten voor Hulsen of Zuidhof maar misschien wil Annan zien wat Zuidhof kan. Leuk voor Koolen dat ze erbij zit. Wat betreft de talenten Yibbi Jansen komt nog echt tekort, haar tijd komt nog wel in 2020 of 2022. Richardson had denk ik wel meegekund op het niveau, maar ook zij komt er wel. NL heeft mooi talent voor de toekomst, De Baat, Fernig, Burg, vd Plas, Veen, Albers, Fillet oa komen er ook allen aan.

 5. elsb

  Ach ja...een aantal speelsters leunt heerlijk achterover in hun reeds gereserveerde zeteltje, zonder in vorm, fit of topscorer te zijn. Daardoor worden sommige speelsters niet ( meer) opgeroepen én zijn er speelsters binnen de selectie, die daarom nooit een eerlijke, objectieve kans krijgen.

 6. Runa Honig

  Bij de dames bulken we van talent, je kunt daar met gemak 2 tot 3 volwaardige teams mee vullen, maar ik mis bij het merendeel van de huidige speelsters wat ik noem ‘de carina benninga mentaliteit’, dat onverwoestbare, echt vechten met het bloed in de schoenen. Misschien hebben we momenteel te weinig serieuze tegenstanders en mist de echte uitdaging. Of is het een generatie y-dingetje? Selecteer eens wat meer marlou penninx-margot van geffen-types en laat de dames die over hun top zijn, zoals dirksen van de heuvel, lekker thuis!

 7. lynnBosman

  Wie vind jij dan echt over de top? Ik vind dat wel meevallen. Vind wel dat de speelsters er niet zomaar vanuit mogen gaan dat ze meegaan en dat Annan best een Vega, Veen een kans had kunnen geven. Anyway van deze dames vallen er ook nog twee af, Zuidhof lijkt me een gegeven daarvoor, nog eentje meer en wellicht komt Nunnink erbij en vallen dr drie af van deze selectie. Tsja.. Hulsen heeft wel die mentaliteit.

 8. Runa Honig

  Jonker en Dirksen van de heuvel zijn wat mij betreft over de top. Maar ik snap aan de andere kant ook wel dat deze spelers nodig zijn voor de ervaring in zo’n betrekkelijk jonge groep. Het gaat ook om het totaalplaatje van een team. Andere spelers waarmee je de oorlog gaat winnen.... en vooral olympisch kampioen wordt... ik kan ze even niet noemen, wie helpt? We missen een van As en Paumen!

 9. lynnBosman

  Paumen in haar topjaren eens, Paumen van 2016 nee. Overigens een v Geffen, v Male, De Goede, vd Assem, Welten, De Waard ook geen kinderachtige speelsters. Ik denk dat het vooral om de juiste balans tussen ervaring en talent gaat. Jonker blijft een gevaarlijke spits, wel erg blessuregevoelig. Ik ben de laatste tijd minder onder de indruk van Keetels. Er moet naar mijn mening op vorm geselecteerd worden en dan denk ik dat de beste 18 hier wel tussen de 22 speelsters zitten. In mijn ogen de afvallers staan hierboven ;)

 10. PietB

  Van Male, Jonker wel degelijk over de top. Zeker Jonker heeft afgelopen seizoen nauwelijks iets laten zien. In de play offs finale beide geen stempel kunnen drukken. Van Maasakker wordt wel heel erg traag achterin. Van de Assem hoort niet in je rijtje thuis. Zij is een degelijke speelster maar stond regelmatig te schutteren in de laatste competitiewedstrijden. Hulsen is een vechtertje maar te licht voor Nederlands elftal, evenals Zuidhof. Waarom geen Krekelaar? Heeft samen met Geffen in de play off finale Den Bosch op sleeptouw genomen. Is topscorer van HWL geworden. Net zo'n vechter als Hulsen, maar met meer kwaliteit. Verschoor absoluut niet in vorm. Toch erbij. Maar ja, de bondscoach weet het ongetwijfeld beter.....


Wat vind jij? Praat mee...