Oranje boekt klinkende oefenzege op Japan; hattrick Welten

De Oranje Dames hebben op het International Festival of Hockey in Melbourne ook hun tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op de HWL Finals gewonnen. Dankzij een uitstekende eerste helft won de Europees kampioen overtuigend met 6-1 van Japan.

Oranje kende een droomstart tegen Japan en trakteerde de nummer twaalf van de wereldranglijst al in de eerste dertig minuten op zes tegentreffers. Kelly Jonker, Maartje Krekelaar en Lidewij Welten brachten Nederland op een 3-0 voorsprong voordat opnieuw Jonker en Welten (twee keer) de marge verdubbelden.

Na rust had Japan de organisatie beter op orde en nam het vermoeid rakende Oranje flink wat gas terug. De Japanse treffer uit een strafcorner maakte een einde aan een reeks van vijf interlands zonder tegendoelpunt voor de ploeg van bondscoach Alyson Annan, die haar elfde overwinning op rij behaalde.

Tweede Oranje-hattrick voor Welten

Voor Welten was het de tweede hattrick in haar interlandloopbaan: de eerste maakte ze twee jaar geleden in de 11-0 monsterzege op Frankrijk tijdens de HWL3. Jonker nadert na haar twee goals tegen Japan een mooie mijlpaal: ze staat op 47 interlandgoals en is dus nog maar drie treffers verwijderd van haar vijftigste doelpunt voor het Nederlands elftal.

Oranje speelt zaterdag een wedstrijd tegen de Verenigde Staten (aanvang 5.30 uur) maar is al verzekerd van een finaleplaats om de winst van het oefentoernooi. De duels van het International Festival of Hockey zijn live te volgen via www.epicentre.tv.

Na het toernooi in Melbourne vliegen de Oranje Dames door naar het Nieuw-Zeelandse Auckland, waar van 17 tot en met 26 november de Hockey World League Final wordt gespeeld. Nederland treft in de poulefase van de HWL Nieuw-Zeeland, de VS en Korea.

View this post on Instagram

My enemies today🖤 #loveteammates

A post shared by Laura Nunnink (@lauranunnink) on

Karakteristieken

Nederland – Japan 6-1
4. Jonker 1-0, 6. Welten 2-0, 10. Krekelaar 3-0, 15. Jonker 4-0, 24. Welten 5-0, 26. Welten 6-0, 37. Y. Nagai 6-1.
Oranje Koning; Stam, Van Geffen, Sanders, Van Maasakker, Leurink, Keetels, Dirkse van den Heuvel, Nunnink, Jonker, Welten, Pheninckx, Krekelaar, De Waard, Matla, Van den Assem, De Goede.


3 Reacties

  1. adrievandeparel

    NEDERLAND-Japan 6-1, Kelly Jonker 1-0, Lidewij Welten 2-0, Maartje Krekelaar 3-0, Kelly Jonker 4-0, Lidewij Welten 5-0 en 6-0 , Hattrick LIDEWIJ, rechtstreeks gezien op de livestream vanuit Melbourne, zaterdagochtend 4 uur (2.00pm) USA, zondag FINALE

  2. LeontineDoorn

    Hoe gaat het met Eva de Goede. Zij viel uit met een blessure, begreep ik, maar kreeg niet helemaal mee hoe ernstig deze is.

  3. Sjang Fijen

    Geweldig Lied, een hattrick tegen Japan, ook mooi van Kelly en Maartje en voor de eerste helft, het gehele team. Dat belooft wat voor de HWS straks. Eerst nu Janneke verslaan zaterdagmorgen en op naar de finale op zondag. Alles te volgen op epicentre.tv. wel leuk van de Aussies. Knuffel aan alle speelsters ,coach en begeleiding. Sjang supporter Den Bosch .en Oranje


Wat vind jij? Praat mee...