Oranje Dames jagen op honderdste zege onder Alyson Annan

De Oranje Dames nemen het zaterdag en zondag in de FIH Pro League op tegen Duitsland. Minimaal één zege in het tweeluik met Die Danas betekent een mijlpaal: de honderdste overwinning onder leiding van bondscoach Alyson Annan.

Annan debuteerde op 5 december 2015 als bondscoach van de Oranje Dames en heeft inmiddels 119 interlands achter haar naam staan als trainer van de damesploeg. Daarvan won Oranje er 99, tegen dertien gelijke spelen na reguliere speeltijd en slechts zeven nederlagen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door OranjeHockey (@oranjehockey)

Met een winstpercentage van 83,19 sinds december 2015 staan de Oranje Dames op eenzame hoogte. Van de eerste dertig landen op de wereldranglijst komt geen enkel ander team hoger dan 66 procent. Van de toplanden in het mondiale vrouwenhockey hebben Argentinië (66,18%), Australië (49,25%) en Duitsland (48,62%) een grote achterstand op Oranje.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Meeste zeges tegen China en USA

Onder leiding van Annan speelde Oranje in ruim vijf jaar tegen achttien verschillende landen. Australië, het geboorteland van Annan, was het vaakst tegenstander: dertien keer. De meeste overwinningen behaalde Nederland tegen China en de Verenigde Staten (elk elf).

In totaal gebruikte Annan 52 verschillende speelsters in haar tijd als bondscoach van de Oranje Dames. De nu geblesseerde Margot van Geffen kwam het vaakst in actie (114 keer), terwijl Lidewij Welten de meeste doelpunten voor haar rekening nam (vijftig).

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.


1 Reactie

  1. JMJFijen

    Mooi, heel mooi, mirakels mooi Alyson, maak er vanmiddag maar 100 van. Succes met je team dit weekend, wij blijven even treurend op afstand groet van Sjang


Wat vind jij? Praat mee...