Oranje Dames met Matla en Pheninckx tegen Groot-Brittannië

Frédérique Matla en Malou Pheninckx maken donderdag weer deel uit van de wedstrijdselectie van de Oranje Dames voor het tweede duel met Groot-Brittannië in de FIH Pro League. Zij nemen de plaats in van Sanne Koolen en Ilse Kappelle.

In de achtienkoppige wedstrijdselectie van bondscoach Alyson Annan zijn verder geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het duel van dinsdag, dat in een moeizaam gelijkspel eindigde (1-1) en via winst in de shoot-outs (3-1) nog een bonuspunt opleverde.

Matla topscorer

Met Matla, hersteld van een lichte blessure, kan Oranje donderdag weer beschikken over haar topscorer in Pro League-verband. Sinds de start van de nieuwe landencompetitie in 2019 was de aanvaller van Den Bosch in twintig wedstrijden goed voor dertien doelpunten. Ze leverde ook nog eens vier assists. Achter Matla zijn Welten (zeven goals) en Caia van Maasakker (zes) de belangrijkste leveranciers van Nederlandse doelpunten in de Pro League.

Kampong-middenvelder Pheninckx, de enige Oranje-international in de zogenaamde Tokio-groep die niet voor Den Bosch, Amsterdam of SCHC uitkomt, is voldoende hersteld van een kuitblessure die ze twee weken geleden opliep tijdens de training. Zij speelt tegen de Britse vrouwen haar 91ste interland.

Selectie Nederland vs Groot-Brittannië

Bekijk hieronder de achttien namen van de Oranje-selectie tegen Groot-Brittannië op donderdag 29 oktober, aanvang 16.30 uur.

Naam Club Caps Goals
Ireen van den Assem Den Bosch 75 12
Pien Dicke SCHC 4 1
Kyra Fortuin SCHC 11 4
Margot van Geffen Den Bosch 202 14
Eva de Goede (c) Amsterdam 231 28
Josine Koning (k) Den Bosch 69
Laurien Leurink SCHC 103 24
Caia van Maasakker SCHC 194 61
Frédérique Matla Den Bosch 72 43
Laura Nunnink Den Bosch 121 2
Malou Pheninckx Kampong 90 3
Pien Sanders Den Bosch 54 1
Lauren Stam Amsterdam 87 6
Anne Veenendaal (k) Amsterdam 74
Maria Verschoor Amsterdam 134 17
Xan de Waard SCHC 152 16
Lidewij Welten Den Bosch 213 83
Ginella Zerbo SCHC 41 15

De FIH Pro League-duels van de Oranje Dames en Oranje Heren tegen Groot-Brittannië zijn donderdag voor iedereen te zien via Ziggo Sport. Abonnees van Ziggo kijken de wedstrijden via kanaal 13 (Ziggo TV) of kanaal 14. Abonnees van Ziggo Sport Totaal kunnen via één van de zes Ziggo Sport Totaal-kanalen live kijken. Voor niet-abonnees biedt Ziggo, de rechtenhouder voor het uitzenden van de Pro League-duels in Nederland, de mogelijkheid de wedstrijden online live te volgen via pay per view. Zij betalen €3,99 per wedstrijddag en kunnen voor dat bedrag dus beide duels zien.


Wat vind jij? Praat mee...