Oranje Dames missen alleen Margot van Geffen tegen Duitsland

Bondscoach Alyson Annan heeft de namen bekendgemaakt van de speelsters die het komende zaterdag en zondag in een leeg Wagener Stadion twee keer opnemen tegen Duitsland in de FIH Pro League. De 22-koppige groep kent, op minder dan drie maanden voor de start van het EK, geen verrassingen.

De twee ontmoetingen met Duitsland zijn voor de Oranje Dames de eerste interlands van 2021. Na acht wedstrijden in de tweede editie van de Pro League is de ploeg van Annan koploper met 23 punten. Argentinië bezet de tweede plaats. Duitsland heeft alleen China en de Verenigde Staten onder zich, maar Die Danas speelden tot nu toe pas twee wedstrijden in de landencompetitie.

Even wennen: geen Van Geffen

Zoals bekend kan Annan geen beroep doen op Margot van Geffen, die herstelt van een elleboogblessure. Haar afwezigheid zal even wennen zijn, want de ervaren middenvelder van Den Bosch was in 104 van de laatste 107 interlands van de Oranje Dames telkens van de partij.

De Oranje-selectie heeft met Frédérique Matla (Den Bosch), Pien Dicke en Ginella Zerbo (beiden SCHC) behoorlijk wat scorend vermogen in huis. Deze drie aanvallers zijn momenteel de nummers één, twee en drie van de topscorerslijst in de Hoofdklasse Dames met respectievelijk dertien, elf en tien treffers.

Mijlpaal voor Keetels

Voor Marloes Keetels, die tijdens de vorige interland tegen België (0-4 zege) haar rentree maakte na een lange periode van blessureleed, lonkt een mijlpaal tegen Duitsland. Haar eerstvolgende optreden in de nationale ploeg betekent haar 150ste interland. Ze wordt dan de 25ste speelster in de Oranje-historie met minstens 150 caps achter haar naam.

Marloes Keetels in actie tegen België, tijdens de laatste interland van 2020. Foto: Willem Vernes

Lang ongeslagen

De Nederlandse vrouwen hebben de laatste jaren gebouwd aan een sterke reeks tegen de oosterburen. Oranje bleef in de laatste 23 onderlinge interlands ongeslagen (W20, G3), sinds een 3-2 nederlaag in een niet-competitieve interland op 23 juli 2011. Nederland stond destijds onder leiding van bondscoach Max Caldas.

Selectie Nederland tegen Duitsland

Bekijk hieronder de 22 speelsters van de Oranje-selectie tegen Duitsland op zaterdag 6 en zondag 7 maart, aanvang 14.00 uur.

Naam Club Caps Goals
Felice Albers Amsterdam 5 4
Ireen van den Assem Den Bosch 77 12
Pien Dicke SCHC 5 1
Kyra Fortuin SCHC 13 4
Eva de Goede (c) Amsterdam 233 29
Ilse Kappelle Amsterdam 3 0
Marloes Keetels Den Bosch 149 19
Josine Koning (k) Den Bosch 71
Sanne Koolen Den Bosch 42 0
Laurien Leurink SCHC 105 24
Caia van Maasakker SCHC 196 62
Frédérique Matla Den Bosch 74 45
Laura Nunnink Den Bosch 123 2
Malou Pheninckx Kampong 92 3
Pien Sanders Den Bosch 55 1
Lauren Stam Amsterdam 89 7
Marijn Veen Amsterdam 23 11
Anne Veenendaal (k) Amsterdam 76
Maria Verschoor Amsterdam 136 17
Xan de Waard SCHC 154 16
Lidewij Welten Den Bosch 215 84
Ginella Zerbo SCHC 42 15

De FIH Pro League-duels van de Oranje Dames en Oranje Heren tegen België zijn zaterdag en zondag voor iedereen te zien via Ziggo Sport. Abonnees van Ziggo kijken de wedstrijden via kanaal 13 (Ziggo TV). Abonnees van Ziggo Sport Totaal kunnen via één van de zes Ziggo Sport Totaal-kanalen live kijken. Voor niet-abonnees biedt Ziggo, de rechtenhouder voor het uitzenden van de Pro League-duels in Nederland, de mogelijkheid de wedstrijden online live te volgen via pay per view.

 


3 Reacties

 1. circlestorm69

  Ik mis toch echt Freeke Moes in dit rijtje!

  1. Nvanas012

   Veel beter dan Zerbo

 2. solo

  Helemaal mee eens, heeft geweldige stappen gemaakt sinds haar overstap naar Amsterdam.


Wat vind jij? Praat mee...