Oranje Dames nog altijd best van de wereld, Oranje Heren op plek 4

De wereldhockeybond FIH heeft de nieuwe world ranking bekendgemaakt. Voor de Nederlandse teams verandert er niets: de dames gaan nog altijd aan kop, de heren blijven, ondanks de EK-winst, vierde op de wereldranglijst. Bij de mannen zakt Duitsland twee plekken, bij de vrouwen zijn de Verenigde Staten de grootste daler. 

Duitsland stond derde op de ranglijst, maar het niet halen van de finale van het EK komt ze duur te staan. De Duitsers wisselen van plaats met de Belgen, die de finale wél haalden. Zij stijgen van de vijfde naar de derde plaats. Verder zijn er in de top geen veranderingen. De grootste sprong wordt gemaakt door Wales: zij stijgen maar liefst acht plaatsen, en zijn nu 24e op de ranglijst.

Bij de dames gaat Nederland ruimschoots aan kop. Engeland en Argentinië volgen, en ontlopen elkaar niet veel. De Verenigde Staten zijn van de vierde naar de zevende plaats gevallen. Australië heeft plek vier nu overgenomen, gevolgd door Nieuw-Zeeland en Duitsland. België, toch finalist op het EK, stijgt één schamel plaatsje en mag zich nu 13e van de wereld noemen.

Bekijk hier de gehele ranking. Na de HWL voor de dames en de heren in november en december wordt de ranglijst weer aangepast.


Wat vind jij? Praat mee...