Oranje Dames onderuit tegen Rood-Wit Heren 1

De Oranje Dames hebben de voorbereiding op de Hockey World League afgesloten. Maandagavond speelde de ploeg van bondscoach Alyson Annan een oefenwedstrijd tegen Rood-Wit Heren 1 (Overgangsklasse). In een koud Aerdenhout verloor Oranje, dat aantrad zonder Maartje Paumen en Carlien Dirkse van den Heuvel, met 2-1.

In het eerste kwart waren de Heren van Rood-Wit duidelijk de bovenliggende partij. Keepster Anne Veenendaal moest een aantal keer handelend optreden. De sluitpost van Amsterdam hield haar doel schoon ook toen de Aerdenhoutse ploeg drie keer aanlegde voor een strafcorner.

Voorsprong

De Oranje Dames konden daar weinig tegenover stellen. In het tweede kwart ging het iets beter bij Oranje. Er waren twee kleine kansjes en twee strafcorners, maar die werden niet verzilverd. De treffer viel aan de andere kant. Een aanval over rechts van Rood-Wit werd doeltreffend afgerond: 1-0.

In derde kwart, waarin Larissa Meijer in het doel de plaats innam van Anne Veenendaal, werd niet gescoord. Dat gebeurde wel in het laatste kwart, waarin Joyce Sombroek het Oranjedoel verdedigde. Rood-Wit tilde score naar 2-0 uit een strafcorner. Op dat moment speelde Oranje met een man minder vanwege de groene kaart van Maria Verschoor.

Spanning terug

In de slotfase bracht Lidewij Welten de spanning terug. Een zelf opgezette aanval rondde de speelster van Den Bosch beheerst af: 2-1. Oranje kreeg nog de kans op de gelijkmaker, maar de strafcorner van Willemijn Bos werd door de doelman gekeerd.

Na afloop werden shoot-outs genomen. Hierin toonden de Oranje Dames zich koelbloediger dan de heren van Rood-Wit.


Wat vind jij? Praat mee...