Oranje Dames op 13 oktober tegen België, kaartverkoop gestart

De Nederlandse hockeyvrouwen, die begin augustus in Tokio met overmacht olympisch goud veroverden, openen op woensdag 13 oktober het nieuwe seizoen van de FIH Pro League met een thuiswedstrijd tegen België. Plaats van handeling is het Wagener Stadion in Amsterdam. Een maand later, op woensdag 10 november, spelen de Oranje Dames ook hun tweede Pro League-duel met België in hetzelfde stadion. De KNHB heeft de kaartverkoop voor beide interlands inmiddels gestart.

Vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen beide interlands weer voor volle tribunes worden gespeeld. Tickets voor beide wedstrijden zijn vanaf vandaag te bestellen via fihproleague.nl/tickets. De prijs van een kaartje voor kinderen tot en met 14 jaar begint vanaf  € 10,00,  volwassenen betalen minimaal € 15,00 per ticket. Beide wedstrijden beginnen om 18.00 uur.

Eerste interland na Tokio

De Pro League-wedstrijd tegen België van 13 oktober wordt het eerste optreden van de Oranje Dames sinds de 3-1 zege op Argentinië in de finale van de Olympische Spelen. Met ook nog de winst van de Europese titel in juni kende de ploeg van bondscoach Alyson Annan een ongekend succesvolle zomer. Onlangs maakte Annan haar eerste trainingsgroep bekend in de aanloop naar de interland tegen België. Daarin ontbraken nog de olympische internationals, die extra rust kregen na een intensieve hockeyzomer. Zij haken in oktober weer aan.

Eva de Goede in actie tijdens de Olympische finale tegen Argentinië (3-1 winst). Foto: Koen Suyk

Jubileum voor De Goede

Zeker is dat Eva de Goede op 13 oktober in het Wagener Stadion een bijzondere interland tegemoet gaat. De aanvoerder van Oranje zal voor de 250ste keer het Oranje-shirt om de schouders dragen, een mijlpaal van jewelste. De tweevoudig Wereldspeelster van het Jaar wordt dan de derde international ooit die de grens van 250 interlands bereikt. Recordinternational Minke Smabers (312 interlands) en Fatima Moreira de Melo (258) gingen haar voor.

Coronatoegangsbewijs

Wedstrijden van het Nederlands elftal worden door de overheid aangeduid als professionele wedstrijden. Daarom geldt voor alle bezoekers van de wedstrijden de verplichting tot het kunnen tonen van een coronatoegangsbewijs.

De Oranje Dames wonnen de eerste twee edities van de FIH Pro League. Aan het derde seizoen doen behalve Nederland en België nog vijf andere landen mee: Duitland, Engeland, Argentinië, China en de Verenigde Staten. Australië en Nieuw-Zeeland hebben besloten niet deel te nemen vanwege de reisbeperkingen en geldende restricties rond de coronapandemie.


3 Reacties

  1. JMJFijen

    Ik sprak met Oranje supporters over de komende twee wedstrijden tegen de Belgische dames.. De mening, die mij sterk verbaasde over het verachte resultaat was:" Oh, tegen die Belgen, dat wordt een walk-over voor de Oranje ". Kennelijk is men vergeten dat de Belgische dames in een korte tijd, net als de heren al deden, een steile vlucht naar boven maken. Nu onder de deskundige en bezielende leiding van de succesvolle ex coach van Den Bosch Raoul Ehrens zullen de madammekus het Oranje flink lastig gaan maken en de huid duur verkopen. De dames van Den Bosch weten hier alles van, die hebben Raoul langer dan een decennia als hun coach gekend. Oranje zal twee keer stevig aan de bak moeten en wel tot het laatste fluitsignaal. Raoul met een gevleugelde uitspraak uit het verleden " wij geven niks kado", moet nu de Belgische dames vleugels geven. Zo zal het de volgende maand in het Wagner ook gaan.. Een walk over, vergeet dat maar. Ik verwacht twee pittige, levendige en spannende wedstrijden. Oranje mag dan wel favoriet zijn, daarmee win je nog geen wedstrijd. Groet van ..............Sjang

  2. JMJFijen

    Ernstig, niet verachte maar verwachte resultaat. Overigens, wel leuk dat Eva de Goede dan haar Jubileumwedstrijd speelt. Proficiat Takkie.

  3. RobV

    JMJFijen Iedere ploeg probeert het Oranje zo lastig mogelijk te maken, de Belgen incluis. Maar die steile vlucht naar boven valt nog te bezien. Raoul kan geen wonderen doen, het moet ook wel in het team zitten. Afgelopen EK waren veel ploegen ook nog niet op het niveau dat ze op de OS hebben laten zien, daardoor leken de Belgen het relatief goed te doen. Ze hebben zeker ook vooruitgang geboekt en ze hebben niks te verliezen, maar als ik een inschatting zou moeten maken van hun medaillekansen op het komende WK, dan denk ik niet dat ze in de prijzen vallen. Een Pro League wedstrijd is minder belangrijk, al zal Oranje ook die wedstrijden willen winnen.


Wat vind jij? Praat mee...