Oranje Dames op oorlogssterkte tegen Argentinië en Australië

De Oranje Dames treden donderdag en zondag op volle oorlogssterkte aan in de laatste twee poulewedstrijden van de FIH Pro League tegen Argentinië en Australië. Bondscoach Alyson Annan heeft naast de vertrouwde namen ook Kelly Jonker weer opgenomen in de wedstrijdselectie. De spits van Amsterdam, die zondag tegen Groot-Brittannië de enige treffer van de wedstrijd maakte, lijkt zich na haar rentree in een paar wedstrijden weer vast in de basisselectie te hebben gespeeld.

Van de ploeg die vorig jaar op indrukwekkende wijze de WK-titel pakte in Londen ontbreken daardoor alleen de gestopten: Carlien Dirkse van den Heuvel en Kitty van Male. Hun plekken worden al langere tijd ingenomen door de Amsterdam-speelsters Marijn Veen en Maria Verschoor.

Grand Final

Wie de wereldkampioenen aan het werk wil zien moet kaarten kopen voor de Grand Final van volgende week (27-30 juni) in het Wagener Stadion. De laatste poulewedstrijden van donderdag (aanvang 19.30 uur) op Kampong in Utrecht en zondag (om 15.00 uur) in het Wagener Stadion in Amsterdam zijn allebei uitverkocht. Australië is voor alsnog de enige ploeg waarvan de Oranje Dames deze Pro League hebben verloren. De wedstrijden zijn ook te zien op Ziggo Sport en te volgen via het liveblog op hockey.nl.

Kaarten voor de Grand Final zijn verkrijgbaar via fihproleague.nl.

Xan de Waard in actie tegen Australië. De wedstrijd in Melbourne die door de Oranje Dames met 1-0 werd verloren. Foto: Getty/FIH

Volledige selectie Oranje Dames

De volledige selectie van de Oranje Dames voor de wedstrijden tegen Argentinië en Australië ziet er als volgt uit:

Naam Club
Marijn Veen Amsterdam
Frédérique Matla Den Bosch
Anne Veenendaal Amsterdam
Josine Koning Den Bosch
Maria Verschoor Amsterdam
Eva de Goede Amsterdam
Margot van Geffen Den Bosch
Malou Pheninckx Kampong
Laura Nunnink Oranje-Rood
Xan de Waard SCHC
Laurien Leurink SCHC
Lauren Stam Amsterdam
Sanne Koolen Den Bosch
Ireen van den Assem Den Bosch
Caia van Maasakker SCHC
Kelly Jonker Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Lidewij Welten Den Bosch

4 Reacties

 1. circlestorm69

  Gelukkig, daar is Marijn Veen weer!

 2. hanna-reijneveld

  In de inleiding klopt niet dat ze spelen op donderdag en zaterdag, dat moet zondag zijn.

 3. robvisser

  Het geeft denk ik ook wel een goede indicatie van de groep die de finaleronde gaat spelen (mits er nog blessures komen).

 4. francakh

  Uiteindelijk hebben een hoop speelsters een kans gekregen, wat goed is, maar het lijkt er toch op dat een aantal nog niet op het gewenste niveau is en we terug zijn bij de bekende namen. Wat overigens niet wil zeggen dat ze er niet gaan komen. Volle sterkte, moet lukken.


Wat vind jij? Praat mee...