Oranje Dames populair, eerste Pro League-duels al uitverkocht

De eerste FIH Pro League-wedstrijden van de Oranje Dames op Nederlandse bodem zijn helemaal uitverkocht. Op 10 april neemt de ploeg het in Utrecht bij Kampong op tegen de dames van China. Vier dagen later, op 14 april, staat het duel met Amerika op de planning in Rotterdam. Voor de wedstrijd van de Oranje Heren tegen Spanje in Rotterdam, op zaterdag 13 april, zijn nog wel kaarten te koop

Het duel tegen China op 10 april (aanvang 18.45 uur) is voor de ploeg van coach Alyson Annan de tweede keer dat de ploegen tegenover elkaar staan. In de eerste ontmoeting in China won Oranje met 1-2, dankzij goals van Lauren Stam en Freeke Moes.

Op de tribunes van Kampong was oorspronkelijk plek voor 2000 supporters. Maar vanwege de grote belasting wordt een extra tribune gebouwd, waardoor er 3700 supporters aanwezig kunnen zijn. Ruim drie weken voor de wedstrijd zijn alle kaarten al weg.

In Amerika was er hier en daar al wat oranje te vinden in het publiek. In Rotterdam kunnen we meer verwachten. Foto: Mike Comer/Getty Images/FIH

Bij Nederland tegen de Verenigde Staten op Rotterdam zijn op 14 april (aanvang 16.00 uur) 5000 toeschouwers aanwezig. Het stadion van Rotterdam kan standaard maximaal 3500 bezoekers kwijt, maar door het bijbouwen van tribunes is de capaciteit gegroeid met 1500 plaatsen. Die zullen tot de laatste plek zijn gevuld. Ook tegen Amerika spelen de Nederlandse dames al voor de tweede keer in deze Pro League. In februari versloeg Nederland de ploeg van de Nederlandse coach Janneke Schopman met 0-5. De doelpunten kwamen op naam van Lidewij Welten, Laurien Leurink, Marloes Keetels en Frédérique Matla (2).

Oranje Heren

De kaartverkoop voor het duel van de Oranje Heren tegen Spanje op 13 april in Rotterdam (aanvang 18.00 uur) loopt ook goed, maar voor die wedstrijd zijn nog wel kaarten te koop. Het eerste duel van de Oranje mannen op eigen bodem in de Pro League was uitverkocht. Tegen Duitsland zagen 3500 mensen hoe Nederland met 0-1 verloor.

Het eerste duel tegen Spanje verliep bijzonder spectaculair. Oranje kwam in Valencia met 0-3 voor, maar de Spanjaarden maakten vlak voor tijd nog gelijk. De noodzakelijke shoot-outs werden gewonnen door het thuisland.


3 Reacties

  1. lisahockey200

    Gaat Annan, nu alle resterende wedstrijden thuis (en Duitsland uit) zijn wel met 1 team verder? Er hoeft amper meer gereisd te worden, dus t zou wel kunnen.

  2. robvisser

    @lisahockey200 Precies. Er is geen enkele reden meer om een minder dan optimaal team op te stellen, blessures daargelaten.

  3. cmb-koning

    Nou vergeet dat maar! Het merendeel van de oranje selectie heeft of playoff verplichtingen(eind mei)en/of EHCC( dames Pasen) of EHL (Heren))verplichtingen in de komenden maanden naast dubbel weekenden. Dus terecht dat de hoofdklassers hier hun poot stijf gaan houden en Oranje wederom met een grote selectie de komende 2 maanden door moet komen . De sterkste selectie is pas na 1 juni beschikbaar................................. PFFFFF


Wat vind jij? Praat mee...