Oranje Dames sluiten vierluik tegen VS af met kleine zege

Waar de Oranje Dames aanvankelijk wonnen met grote cijfers (4-0, 7-1, 7-2) hebben ze hun vierluik interlands tegen de Verenigde Staten afgesloten met een kleine zege van 2-1. Dit betekent de 23ste winst van Oranje op rij.

Het duurde lang voordat de goals vielen. In het derde kwart bracht Marloes Keetels Nederland op voorsprong. Oranje kreeg echter een minuut later al de gelijkmaker om de oren uit een strafcorner van Kathleen Sharkey. Dit was de derde wedstrijd op rij met een tegengoal(s) voor Oranje, na een eerdere reeks van acht duels zonder tegengoal.

Welten topscorer vierluik

Lidewij Welten besliste de wedstrijd uiteindelijk in de 55ste minuut. Daarmee kroont ze zich topscorer van het vierluik met in totaal vijf goals. De eindbalans na vier wedstrijden tegen de Verenigde Staten: vier zeges, twintig goals voor en vier tegen. Van de vier tegengoals die Oranje in het vierluik moest incasseren kwamen er drie uit een strafcorner.