Oranje Dames spelen minstens zeven interlands in aanloop naar WK

Eind vorige week begon voor de Oranje Dames de officiële voorbereiding op het WK in Londen, dat van 21 juli tot en met 5 augustus op de agenda staat. Om optimaal aan de strijd om de wereldtitel te beginnen, speelt de ploeg van bondscoach Alyson Annan de komende weken minstens zeven interlands.

Vier duels in Breda

Tijdens de laatste editie van de Champions Trophy bij de mannen, een toernooi dat vanaf volgende week vrijdag in Breda wordt gehouden, komen de Oranje Dames vier keer in actie. Samen met China, Japan en Spanje speelt de regerend Europees kampioen in de zogeheten Rabobank 4-Nations Trophy Women 2018 drie reguliere duels en een eventuele finale of troostfinale.

De duels van de dames zijn gepland tussen de wedstrijden van de Oranje Heren in zodat het hockeypubliek in Breda elke dag een Oranje-team in actie kan zien. Bondscoach Annan maakt na het vierlandentoernooi in Breda haar selectie voor het WK bekend: ze zal haar groep speelsters dan terugbrengen van 27 naar achttien (zestien veldspeelsters en twee keepers). Omdat WK-deelnemers dit jaar speelsters van buitenaf mogen oproepen in geval van blessures, zullen de afvallers nog gedurende het hele WK standby moeten staan.

Toernooi in Duitsland

Elf dagen na de laatste wedstrijd in Breda nemen de Oranje Dames in het Duitse Grünwald, net buiten München, deel aan een vierlandentoernooi met Duitsland, Argentinië en Nieuw-Zeeland. Oranje begint dat minitoernooi op 11 juli tegen Nieuw-Zeeland, de ploeg die eind november 2017 tegenstander was in de finale van de Hockey World League (3-0 zege).

Daarna treft de ploeg Argentinië (12 juli) en gastland Duitsland (14 juli). Ruim een week later staat voor Oranje in Londen het eerste WK-duel op het menu: op 22 juli tegen Zuid-Korea.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle aankomende wedstrijden van de Oranje Dames en Heren.


1 Reactie

  1. lynnBosman

    GB is regerend olympisch kampioen niet Argentinië


Wat vind jij? Praat mee...