Oranje Dames verslaan Canada met 8-0

De Oranje Dames hebben maandagmiddag in het Wagener Stadion een interland met 8-0 gewonnen van Canada, de nummer 21 van de wereldranglijst. Frédérique Matla en Lidewij Welten scoorden allebei twee keer in de laatste officiële wedstrijd van Oranje voordat later deze week de selectie voor het vierlandentoernooi in Breda wordt bekendgemaakt.

Bondscoach Alyson Annan, die momenteel met een groep van 26 speelsters traint, stelde een team op dat grotendeels uit de bekende vaste krachten bestond. Alleen Pien Sanders, Laura Nunnink, Xan de Waard en Kelly Jonker ontbraken. Hun plekken werden ingenomen door Sanne Koolen en Lieke Hulsen – die met Oranje nog geen groot toernooi speelden – en in vergelijking met de Hockey World League Final in Nieuw-Zeeland eind vorig jaar ook door Eva de Goede en Kitty van Male, die dat toernooi vanwege een blessure moesten missen.

In het duel tegen Canada bleven ook Famke Richardson, Yibbi Jansen, Margot Zuidhof en keepster Julia Remmerswaal aan de kant.

Karakteristieken

‘1 Caia van Maasakker 1-0 (sc)
‘3 Frédérique Matla 2-0 (sc)
‘8 Lidewij Welten 3-0 (sc)
’18 Lidewij Welten 4-0
’20 Lieke Hulsen 5-0
’32 Frédérique Matla 6-0
’55 Maartje Krekelaar 7-0
’58 Ireen van den Assem 8-0 (sc)

Basisspeelsters: Anne Veenendaal, Sanne Koolen, Kitty van Male, Malou Pheninckx, Maria Verschoor, Lidewij Welten, Caia van Maasakker, Frédérique Matla, Lauren Stam, Margot van Geffen, Eva de Goede.

Wissels: Laurien Leurink, Marloes Keetels, Carlien Dirkse van den Heuvel, Lieke Hulsen, Ireen van den Assem, Josine Koning, Maartje Krekelaar.

Niet gespeeld:
Famke Richardson, Yibbi Jansen, Margot Zuidhof, Julia Remmerswaal, Pien Sanders, Laura Nunnink, Xan de Waard, Kelly Jonker.

In aanloop naar het WK in Londen (1 juli tot en met 5 augustus) spelen de Oranje Dames nog zeven interlands. Tijdens de laatste editie van de Champions Trophy bij de mannen, het toernooi dat vanaf komende zaterdag in Breda wordt gehouden, komen de Oranje Dames vier keer in actie. Samen met China, Japan en Spanje speelt de regerend Europees kampioen in de zogeheten Rabobank 4-Nations Trophy Women 2018 drie reguliere duels en een eventuele finale of troostfinale.

Elf dagen na de laatste wedstrijd in Breda nemen de Oranje Dames in het Duitse Grünwald, net buiten München, deel aan een vierlandentoernooi met Duitsland, Argentinië en Nieuw-Zeeland. Oranje begint dat minitoernooi op 11 juli tegen Nieuw-Zeeland, de ploeg die eind november 2017 tegenstander was in de finale van de Hockey World League (3-0 zege).

Daarna treft de ploeg van Oranje Dames Argentinië (12 juli) en gastland Duitsland (14 juli). Ruim een week later staat voor Oranje in Londen het eerste WK-duel op het programma: op 22 juli tegen Zuid-Korea.


Wat vind jij? Praat mee...