Oranje Dames zeggen af voor Pro League-duels met India

De Oranje Dames stappen later deze maand niet op het vliegtuig naar India. In Bhubaneswar zou Nederland op 19 en 20 februari twee Pro League-duels spelen tegen de nummer vier van de afgelopen Spelen. Vanwege het interne negatieve reisadvies voor intercontinentale trips, heeft de technische leiding van Oranje besloten niet af te reizen.

Dit reisadvies is in januari afgegeven door de medische commissie van de KNHB en is gebaseerd op het hoge aantal omikron-besmettingen in Nederland, zo laat de bond weten in een persbericht. Interim-bondscoach Jamilon Mülders en zijn staf hebben, na overleg met de speelsters, laten weten dit advies op te volgen.

‘De trip naar India zou slechts zes dagen duren’, schrijft de KNHB. ‘Dit betekent dat een eventueel opgelopen besmetting in Nederland vlak voor vertrek zou kunnen zorgen voor een positieve test in India. Gevolg daarvan zou bijvoorbeeld een verplichte quarantaine of het moeten uitstellen van de terugreis kunnen zijn.’

De Indiase bond, de KNHB en wereldhockeybond FIH zijn er nog niet in geslaagd een alternatieve datum te vinden voor de beide duels. De Oranje Dames speelden afgelopen weekend in de Pro League nog wel twee duels tegen Spanje.

Oranje Heren wel in Zuid-Afrika

De Oranje Heren bivakkeren momenteel wel buiten Europa. Zij spelen de komende dagen vier duels in de Pro League in Zuid-Afrika, tegen het gastland en Frankrijk. Dinsdagavond staat het eerste duel gepland.

Dat zij wél besloten hebben een ‘verre reis’ maken, komt volgens de KNHB omdat de selectie van Jeroen Delmée voor een veel langere periode in Zuid-Afrika is. ‘Hierdoor zou een eventuele besmetting opgedaan in Nederland geen impact hebben op bijvoorbeeld het gezamenlijk terugreizen, terwijl de selectie in Zuid-Afrika zelf in een gesloten bubbel verblijft.’


Wat vind jij? Praat mee...