Oranje Dames zetten ook Verenigde Staten opzij: 6-1

De Oranje Dames hebben in Melbourne de groepsfase van het International Festival of Hockey op passende wijze afgesloten. De formatie van bondscoach Alyson Annan was veel te sterk voor de Verenigde Staten en zegevierde met dezelfde cijfers als donderdag tegen Japan: 6-1.

Net als tegen Japan legde Oranje de basis voor de overwinning in de eerste twee kwarten. Doelpunten van Laurien Leurink, Ireen van den Assem (uit een strafcorner) en Kelly Jonker bezorgden Nederland na 28 minuten een 3-0 voorsprong. Vlak vóór rust deden de Amerikaansen uit een strafcorner wat terug via Caitlin van Sickle (3-1).

Na rust scoorde Van den Assem opnieuw uit een strafcorner (haar achtste interlanddoelpunt), nadat een minuut eerder Carlien Dirkse van den Heuvel voor de 4-1 had gezorgd. Het slotakkoord was voor Frédérique Matla, die na zes interlands zonder doelpunt weer tot scoren kwam en de eindstand al in de 47ste minuut op 6-1 bepaalde. Bij Oranje mocht Julia Remmerswaal (hdm) de hele wedstrijd keepen en zo haar tweede interland bijschrijven.

De 6-1 gaat de boeken in als de grootste overwinning ooit die Oranje op de Verenigde Staten behaalde. Het team van Annan won bovendien haar twaalfde interland op rij, sinds de 1-0 oefennederlaag tegen België in de aanloop naar het EK van afgelopen zomer. In die reeks overwinningen hield Oranje negen keer haar doel schoon en kwam het tot 45 doelpunten.

Nederland speelt morgen (06.45 uur Nederlandse tijd) de finale van het oefentoernooi in Melbourne. In dat duel is Japan de tegenstander. De Aziatische ploeg won vandaag de afsluitende groepswedstrijd met 3-2 van Australië. De finale is live te bekijken via www.epicentre.tv. Na de eindstrijd vliegen de Oranje Dames door naar het Nieuw-Zeelandse Auckland, waar van 17 tot en met 26 november de Hockey World League Final wordt gespeeld.

Karakteristieken

Nederland – Verenigde Staten 6-1
10. Leurink 1-0, 19. Van den Assem (sc) 2-0, 28. Jonker 3-0, 29. Van Sickle (sc) 3-1, 40. Dirkse van den Heuvel 4-1, 41. Van den Assem (sc) 5-1, 47. Matla 6-1.
Oranje Remmerswaal; Stam, Van Geffen, Sanders, Van Maasakker, Leurink, Keetels, Dirkse van den Heuvel, Nunnink, Jonker, Welten, Pheninckx, Krekelaar, De Waard, Matla, Van den Assem, De Goede.


Wat vind jij? Praat mee...