Oranje-dubbels tegen VS en Spanje live te zien op Ziggo Sport

Het tweede Pro League-blok voor de Oranje-teams staat voor de deur. Vrijdag begint in Londen het volgende deel van de propvolle interlandzomer. De Nederlandse mannen en vrouwen komen allebei twee keer in actie in de Engelse hoofdstad. Alle duels zijn rechtstreeks te zien op Ziggo Sport.

De mannen van Jeroen Delmée dubbelen vrijdag (16.10 uur) en maandag (18.40 uur) tegen Spanje. Beide duels zijn te zien op het hoofdkanaal van Ziggo Sport. De eerste ontmoeting is ook te volgen via het Voetbal-kanaal, de tweede via Ziggo Racing.

Nederland heeft een behoorlijk trackrecord staan tegen de nummer zeven van de wereld. De laatste zeven ontmoetingen leverden zes zeges op. De laatste keer dat Oranje van Spanje verloor was in 2019. Destijds ging Nederland gevoelig kopje onder (4-3) tijdens de halve finale van het EK in Antwerpen. Dat gebeurde onder leiding van Max Caldas, die – daar hebben we het bruggetje naar het heden – momenteel bondscoach is van Spanje.

Freeke Moes scoorde in de laatste twee duels tegen de VS. Foto: Koen Suyk

Oranjevrouwen scoren erop los tegen VS

De Oranjevrouwen treden zaterdag en dinsdag aan tegen de Verenigde Staten. De Amerikanen waren in het midden van het vorige decennium bezig aan een opmars – ze werden bijvoorbeeld vierde op het WK van 2014 -, maar zakten daarna ver weg. Team USA plaatste zich niet voor het mondiale kampioenschap van 2022 en ook niet voor de laatste Olympische Spelen. Dat Amerika, de nummer vijftien van de wereld, geen topland is blijkt ook uit de laatste ontmoetingen met Oranje. Nederland scoorde maar liefst 29 keer in de laatste vier wedstrijden tegen deze opponent.

Zaterdag kan je vanaf 13.30 uur op Ziggo Docu terecht om de Oranjevrouwen te aanschouwen. Drie dagen later moet je afstemmen op het hoofdkanaal van de sportzender (en Ziggo Select) om Nederland in actie te zien. Dan wordt er om 15.40 afgeslagen in Londen.


Wat vind jij? Praat mee...