Oranje geeft zege op Groot-Brittannië in slotfase uit handen

De Oranje Dames hebben donderdag in de Rabo Super Serie opnieuw niet gewonnen van Groot-Brittannië. Na de 1-2 nederlaag van afgelopen dinsdag bleef Oranje dit keer steken op 1-1. De Britten maakten de gelijkmaker pas 3 minuten voor tijd. Namens Nederland scoorde Eva de Goede in het 1e kwart uit een strafbal.

Van de 24 speelsters die tot de trainingsgroep van Alyson Annan behoren, zaten er 6 op de tribune: Joyce Sombroek, Marloes Keetels, Kelly Jonker, Laurien Leurink, Caia van Maasakker en Willemijn Bos. Anne Veenendaal keepte de hele wedstrijd.

Strafbal De Goede

Overtuigend was het nog niet, maar Oranje begon een stuk sterker aan de wedstrijd dan dinsdag. In de 11e minuut kwam het op voorsprong. Eva de Goede mocht aanleggen voor een strafbal en faalde niet: 1-0. Daarna bleef Nederland over het algemeen de betere ploeg.

In de slotfase gaf Oranje de overwinning toch uit handen. Alex Danson schoot 3 minuten voor tijd de gelijkmaker binnen. Woensdag 8 juni is de volgende wedstrijd in de Rabo Super Serie. Dan spelen de Oranje Dames tegen de Verenigde Staten.

Shoot-outs

Na afloop hielden beide ploegen een shoot-out-serie. Oranje won met 4-2. Margot van Geffen, Lidewij Welten, Kitty van Male en Lauren Stam scoorden, Maria Verschoor miste.  Anne Veenendaal stopte 3 shoot-outs.

Nederland – Groot-Brittannië 1-1 (1-0)

11. Eva de Goede 1-0 (sb)
57. Alex Danson 1-1