Oranje Heren grijpen naast titel Sportploeg van het jaar

De Oranje Heren hebben dinsdagavond naast de titel Sportploeg van het jaar gegrepen. De ploeg van bondscoach Max Caldas moest de eerste prijs laten aan de Nederlandse voetbalsters, die bij de stemming ook de voorkeur kregen boven de shorttrackers.

De Nederlandse hockeyer dankten hun nominatie aan de Europese titel die ze afgelopen zomer in Amsterdam in de wacht sleepten. Op de eerste shortlist van NOC*NSF stonden ook de Oranje Dames, maar zij overleefden de eerste schifting van de vakjury niet.

Dinsdagavond volgde in de RAI het NOC*NSF het Sportgala, waarbij de sporters en vakjury konden stemmen op de beste sporters, sportploeg en coach van het jaar 2017. Vooraf waren de Nederlandse voetbalsters al favoriet. Uiteindelijk bleek dat de Europese titel van de voetbalsters hoger werd ingeschaald dan de prestatie van de hockeyers.

Op het Sportgala werd Tom Dumoulin gekozen tot sportman van het jaar. Dafne Schippers werd de beste sportvrouw en Jac Orie coach van het jaar. Paralympische sporter werd Jetze Plat.


Wat vind jij? Praat mee...