Oranje Heren met van Ass en Janssen tegen wereldkampioen België

Bondscoach Max Caldas kan voor de Pro League-wedstrijd van woensdagavond in en tegen België weer beschikken over Seve van Ass. De middenvelder van HGC, die deze zomer een enkeloperatie onderging, moest de voorbije twee interlands tegen Groot-Brittannië nog aan zich voorbij laten gaan.

Behalve Van Ass is ook Bjorn Kellerman weer van de partij. De spits van Kampong speelde vorige week dinsdag het eerste duel met de Britten, maar behoorde twee dagen later niet tot de wedstrijdselectie. Hetzelfde geldt voor Oranje-Rood-verdediger Joep de Mol.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd van Oranje behoren Justen Blok en Robbert Kemperman nu níet tot de achttienkoppige spelersgroep. Oranje kan in Brussel ook niet beschikken over Glenn Schuurman, die kampt met lichte klachten. Hij wordt vervangen door Kampong-speler Jip Janssen. De 36-voudig international is met vijf doelpunten Oranje’s topscorer in deze editie van de FIH Pro League. Hij maakte bovendien acht doelpunten in zijn laatste tien wedstrijden voor Oranje.

Fraaie reeks voortzetten

De Oranje Heren hopen tegen regerend wereldkampioen België een fraaie reeks voor te zetten. Nederland bleef in zijn laatste zeven (Pro League-)wedstrijden ongeslagen en leed maar één nederlaag in zijn laatste elf interlands. Dat was het 5-2 verlies in en tegen India van 18 januari van dit jaar.

Selectie Oranje tegen België

Bekijk hieronder de achttien namen van de Oranje-selectie tegen België op woensdag 4 november, aanvang 18.00 uur.

Naam Club Caps Goals
Seve van Ass HGC 174 25
Billy Bakker Amsterdam 219 61
Lars Balk Kampong 62 3
Teun Beins Oranje-Rood 6 0
Pirmin Blaak Oranje-Rood 98
Thierry Brinkman Bloemendaal 102 37
Jorrit Croon Bloemendaal 76 7
Jelle Galema Den Bosch 75 8
Jeroen Hertzberger Rotterdam 250 120
Jip Janssen Kampong 34 16
Bjorn Kellerman Kampong 66 28
Joep de Mol Oranje-Rood 79 0
Terrance Pieters Kampong 17 4
Mirco Pruyser Amsterdam 126 72
Maurits Visser Bloemendaal 3 0
Mink van der Weerden Rot-Weiss Köln 174 112
Floris Wortelboer Bloemendaal 54 1
Sander de Wijn Kampong 147 8

De FIH Pro League-duels van de Oranje Dames en Oranje Heren tegen België zijn woensdag voor iedereen te zien via Ziggo Sport. Abonnees van Ziggo kijken de wedstrijden via kanaal 13 (Ziggo TV) of kanaal 14. Abonnees van Ziggo Sport Totaal kunnen via één van de zes Ziggo Sport Totaal-kanalen live kijken. Voor niet-abonnees biedt Ziggo, de rechtenhouder voor het uitzenden van de Pro League-duels in Nederland, de mogelijkheid de wedstrijden online live te volgen via pay per view. Zij betalen €3,99 en kunnen voor dat bedrag dus beide duels zien.

 


7 Reacties

 1. hockeyliefhebbertje

  Jip Jansen?

  1. trijntjel

   Hij speelt plotseling

 2. chase

  Thijs van Dam?

 3. tegenlicht123

  Jonas de Geus?

 4. hcschaap

  Michiel van der Stadt?

 5. JeNeef

  Bart nelck?

 6. paul-opgenhaffen

  Tim Swaen?


Wat vind jij? Praat mee...