Oranje Heren spelen Rabo Super Serie tegen Spanje en Frankrijk

De Oranje Heren spelen in de voorbereiding op de Rabobank Champions Trophy 2018 in Breda (23 juni tot en met 1 juli) vier interlands in het kader van de Rabo Super Serie 2018. Frankrijk en Spanje zijn beide twee keer de tegenstander. Op 14 en 15 juni speelt de ploeg van bondscoach Max Caldas op het complex van Rapid uit Gorinchem. Op 9 en 10 juni treft Oranje Spanje. De locatie van die wedstrijden is nog onbekend. De ticketverkoop start woensdag 11 april via hockey.nl.

De Oranje Heren verloren het laatste duel van Spanje tijdens de finaleronde van de Hockey World League in Bhubaneswar met 3-2. Tijdens het EK trof de ploeg van Caldas Spanje ook in de openingswedstrijd. In een galavoorstelling won het Nederlands team voor een vol Wagener stadion met 7-1.

Nederland speelde voor het laatst tegen Frankrijk op 1 augustus 2015. Oranje won destijds met liefst 8-1 door onder meer twee treffers van Thierry Brinkman en Jeroen Hertzberger. Bij Frankrijk, de huidige nummer achttien van de wereldranglijst, is oud-international en huidige coach van hoofdklasser Tilburg Jeroen Delmee de bondscoach.

Vierlandentoernooi Oranje Dames

De Oranje Dames spelen dit jaar geen wedstrijden in de Rabo Super Serie. Het team van bondscoach Alyson Annan bereidt zich via een vierlandentoernooi voor op het WK dat in augustus in Londen wordt gehouden. Dit Rabobank 4-Nations Trophy Women 2018 wordt tegelijk met de Champions Trophy in Breda gehouden. Het Nederlands elftal treft daarin China, Japan en Spanje.

Programma Rabo Superserie 2018

Bekijk hieronder het volledige programma van de Champions Trophy 2018.

Datum Tijd Wedstrijd Locatie
09-jun nnb Nederlands-Spanje nnb
10-jun nnb Nederlands-Spanje nnb
14-jun 19.00 Nederlands-Frankrijk G.H.C. Rapid Gorinchem
15-jun 19.00 Nederlands-Frankrijk G.H.C. Rapid Gorinchem

Verkoop tickets Rabo Super Serie

De ticketverkoop van de wedstrijden uit de Rabo Super Serie start woensdag 11 april via hockey.nl. Dan is ook de locatie van de duels tegen Spanje bekend.


Wat vind jij? Praat mee...