Oranje Heren winnen oefenduel met HGC

De Oranje Heren hebben woensdagmiddag in Arnhem hun tweede oefenduel binnen 24 uur winnend afgesloten. Op het veld van het Arnhemse Upward won de ploeg van Max Caldas met 5-2 van HGC. Dinsdagavond won Oranje op hetzelfde veld nog met 4-1 van een gelegenheidsteam bestaande uit buitenlandse Hoofdklasse-spelers.

HGC kwam in Arnhem dankzij de Nieuw-Zeelander Phill Burrows nog wel aan de leiding, maar na de gelijkmaker van Niek van der Schoot nam Oranje het heft in handen. Namens Oranje scoorde verder Mirco Pruyser (2-1), Glenn Schuurman (3-2, 5-2) en Bjorn Kellerman (4-2). Luuk van Duren maakte tussendoor nog de gelijkmaker voor HGC (2-2).

Caldas blij met gespeelde oefenduels

‘Het gaat in dit soort oefenpotjes niet zozeer om de overwinning alleen natuurlijk, maar vooral om het feit dat we 11 tegen 11 kunnen spelen. Zo kunnen we zien hoe bepaalde systemen lopen en welke thema’s in de aanloop naar de start van de HWL extra aandacht verdienen. Daarom ben ik HGC en de spelers waar we tegen speelden dankbaar dat zij ons de gelegenheid gaven om deze duels te spelen’, aldus bondscoach Max Caldas na afloop van het duel.

Veel vertrouwen, maar het moet beter

Op de vraag of de bondscoach met vertrouwen afreist naar de finale van de HWL in India, is hij duidelijk. ‘Wij gaan altijd met veel vertrouwen op pad. Ik ben blij met deze twee oefenduels, maar heb ook dingen in ons spel gezien die op clubniveau in de Hoofdklasse misschien geaccepteerd worden, maar die bij Oranje absoluut niet mogen. Dat hebben we nu gezien en we weten wat we in de aanloop naar de start van de HWL moeten doen. Bij Oranje ligt de lat vele malen hoger.’

Zondag naar India

Na het oefenduel tegen HGC mochten de Oranje Heren dinsdagmiddag richting huis. Caldas: ‘De komende 4 dagen zullen ze in hun eigen omgeving moeten trainen met de programma’s die we ze hebben meegegeven. Zondag komen we bijeen en vliegen we naar India en starten dan met de laatste gezamenlijke voorbereidingen op de HWL Final.’

De finale van de HWL start voor Oranje vrijdag 27 november met het duel tegen Duitsland.
Kijk hier voor het volledige schema van Oranje. Op deze site vind je alle overige toernooi-informatie.


Wat vind jij? Praat mee...