Oranje Heren zonder Janssen en Van der Weerden tegen GB

Oranje-bondscoach Max Caldas doet dinsdag in de eerste van twee Pro League-wedstrijden tegen Groot-Brittannië geen beroep op verdediger Jip Janssen. De deze maand veelbesproken strafcornerspecialist van Kampong behoort niet tot de groep van achttien spelers die in het Wagener Stadion voor het eerst na acht maanden en elf dagen weer een interland zullen spelen. 

Behalve Janssen komen ook Sander Baart, Mink van der Weerden, Seve van Ass, Jelle Galema en Jonas de Geus dinsdag niet in actie voor Nederland. Hoewel deze spelers in actie zouden kunnen komen, meent de technische staf dat de andere spelers qua wedstrijdfitheid verder zijn.

Ook keeper Maurits Visser (Bloemendaal) maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie voor de eerste wedstrijd tegen Groot-Brittannië. Pirmin Blaak keept in principe morgen de gehele wedstrijd.

Floris Wortelboer maakt voor het eerst sinds zijn schouderoperatie weer deel uit van de wedstrijdselectie van Oranje. Hij speelde voor het laatst een interland op 18 januari van dit jaar, toen Oranje in Bhubaneswar met 5-2 verloor van India.

Wie sleept de corner?

Met het ontbreken van Mink van der Weerden komt er voor hem een einde aan een lange reeks opeenvolgende optredens in Oranje. Sinds de Pro League-wedstrijd van 5 maart 2019 tegen Duitsland (0-1 nederlaag) had de strafcornersleper geen enkele interland gemist: hij stond 29 keer op rij in het veld bij Oranje, de langstlopende reeks van alle internationals.

Door de afwezigheid van hem, Janssen en Seve van Ass wordt het interessant om te zien wie dinsdag de strafcorners voor zijn rekening nemen in het eerste duel met de Britten. Teun Beins (al zes cornergoals voor Oranje-Rood dit seizoen) en Jeroen Hertzberger zouden die klus op zich kunnen nemen.

Voor Hertzberger kan de dubbel met Groot-Brittannië een mijlpaal opleveren in Oranje. Als de aanvaller van Rotterdam in beide wedstrijden in actie komt, bereikt hij de grens van 250 optredens in Oranje. In zijn huidige 248 wedstrijden voor Nederland was hij al goed voor 118 doelpunten.

Selectie Nederland vs Groot-Brittannië

Bekijk hieronder de achttien namen van de Oranje-selectie tegen Groot-Brittannië op dinsdag 27 oktober, aanvang 19.00 uur.

Naam Club Caps Goals
Billy Bakker Amsterdam 217 61
Lars Balk Kampong 60 3
Teun Beins Oranje-Rood 4 0
Pirmin Blaak (k) Oranje-Rood 97
Justen Blok Rotterdam 3 0
Thierry Brinkman Bloemendaal 100 37
Jorrit Croon Bloemendaal 74 7
Thijs van Dam Rotterdam 45 7
Jeroen Hertzberger Rotterdam 248 118
Bjorn Kellerman Kampong 65 28
Robbert Kemperman Kampong 210 50
Joep de Mol Oranje-Rood 78 0
Terrance Pieters Kampong 15 4
Mirco Pruyser Amsterdam 124 72
Glenn Schuurman Bloemendaal 142 3
Sam van der Ven HGC 56
Floris Wortelboer Bloemendaal 52 0
Sander de Wijn Kampong 145 8

De FIH Pro League-duels van de Oranje Dames en Oranje Heren tegen Groot-Brittannië zijn dinsdag en donderdag voor iedereen te zien via Ziggo Sport. Abonnees van Ziggo kijken de wedstrijden via kanaal 13 (Ziggo TV) of kanaal 14. Abonnees van Ziggo Sport Totaal kunnen via één van de zes Ziggo Sport Totaal-kanalen live kijken. Voor niet-abonnees biedt Ziggo, de rechtenhouder voor het uitzenden van de Pro League-duels in Nederland, de mogelijkheid de wedstrijden online live te volgen via pay per view. Zij betalen €3,99 per wedstrijddag en kunnen voor dat bedrag dus twee duels zien.

 


5 Reacties

 1. haags-hopje

  Als Van der Ven niet speelt en Visser niet eens bij de selectie zit, lijkt het er op dat de prestaties in de Hoofdklasse weinig invloed hebben ...

  1. derksen3

   Ja eens, ze zouden een sterk presterende keeper als Koene Schaper van KZ in de selectie moeten opnemen. Die kan wellicht wel het verschil maken tussen winst en verlies. Ipv steeds de veilige keuze voor gemiddeld presterende keepers.

  2. arnoldS

   Wat had je dan verwacht.

  3. conegut

   Ja die Koene maakt enorme indruk. Samen met de Mug in de groep potentials. Ha ha ha ha ha in Visser hebben ze volgens een goede opvolger. Na de spelen afscheid nemen van Blaak. Vd Ven een EK laten spelen en dan vol op Visser en Meijer.

 2. unplugged

  En nu nog de spelerslijst van de Britten ?


Wat vind jij? Praat mee...