Oranje in bloedheet Australië: ‘Hitteprotocol van kracht’

De Oranje Dames en Heren zijn in Australië aangekomen om zich voor te bereiden op hun tweede duels van de FIH Pro League. In de State Netball & Hockey Center in Melbourne spelen beide Oranje-selecties zaterdag tegen gastland Australië. Er wacht de Oranjes loodzware wedstrijden tegen Aussies. Niet alleen door de ijzersterke tegenstanders, maar ook door de omstandigheden. Want het is heet in Australië, bloedheet. 

Vanwege de hittegolf in Australië zijn er door de staf van beide teams speciale hitteprotocollen van kracht om de spelers en speelsters zo goed mogelijk voor te bereiden op de fysieke uitputtingsslag die hen zaterdag wacht. Hoe die protocollen er precies uitzien, lichten bondscoach Alyson Annan en Max Caldas uitgebreid voor onze camera toe.

En hoe ervaren zij zelf de warme deken die er over het land ligt? En hoe is het voor Annan om weer even terug te zijn in haar geboorteland? Ook staan de beide bondscoaches nog even stil bij de leermomenten bij de leermoment uit wedstrijden van de Nederlandse mannen en vrouwen afgelopen zaterdag tegen Nieuw-Zeeland. Wat moet er zaterdag in ieder geval beter om tegen Australië succes te boeken?

Dat en meer zie je in bovenstaande video!

 


5 Reacties

 1. jappiekrekel

  Qua timing en mogelijke weersomstandigheden heeft de FIH gelukkig goed nagedacht.

 2. Runa Honig

  Dit is niets vergeleken bij de natte deken van Tokio volgend jaar, vrees ik.

 3. robvisser

  @jappiekrekel Een paar maanden geleden heeft de FIH bij de planning al voorzien dat er nu een hittegolf zou zijn in Melbourne. En ziedaar, het is precies uitgekomen. Australië speelt zaterdag en zondag, een voordeel voor de Belgen zou je denken.

 4. asjemenou

  Jonge gasten en iedereen heeft er last van. Zou de hitte als excuus worden aangevoerd bij een eventueel verlies? Ik hoop het niet, is immers onderdeel van de spel omstandigheden. Maar medisch zeker geen risico’s nemen.

 5. rancoburgzorg

  Ik ben vooral benieuwd naar het aantal toeschouwers. Er zijn 1200 zitplaatsen en dan nog enige duizenden "grasplekken". Op de tv is het hockey ook in Australie achter en betaalmuur verdwenen, dus even afwachten wat daar de ratings worden. Als die al bekend worden gemaakt.


Wat vind jij? Praat mee...