Oranje in de FIH Pro League: de wereld rond in twee maanden

Zondag beginnen de Oranje Dames en de Oranje Heren aan het nieuwe avontuur in de FIH Pro League. Létterlijk een avontuur, want met wedstrijden in steden als Auckland, Melbourne, Changzhou, Buenos Aires en Winston-Salem reizen de beide teams de komende maanden de wereld rond.

Oranje Dames

De Oranje Dames spelen hun eerste vijf wedstrijden in de kersverse Pro League in vijf verschillende landen: na het openingsduel in Nieuw-Zeeland van komende zondag reist de ploeg door naar Australië, waar ze begin februari tegen de Hockeyroos spelen.

Later die maand staan er ook duels in de Verenigde Staten en Argentinië op het menu. Begin maart staat de laatste verre uitwedstrijd gepland, in het Chinese Changzhou. Daar veroverde de ploeg van bondscoach Alyson Annan in november van het vorige jaar nog de allerlaatste Champions Trophy dankzij een 5-1 zege op Australië.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Oranje Heren

De Oranje Heren spelen maar drie van hun acht uitwedstrijden buiten Europa. Na Nieuw-Zeeland en Australië doen de mannen van bondscoach Max Caldas over een maand Argentinië aan. Eigenlijk was het de bedoeling dat Oranje ook in en tegen Pakistan zou aantreden, maar dat bleek om veiligheidsredenen niet mogelijk. Oranje zou zijn beide duels met de Pakistani’s op het veld van Kampong in Utrecht afwerken, maar die duels zijn geschrapt vanwege het uit de competitie nemen van Pakistan.

De maand juni wordt de drukste maand op de Pro League-kalender. In die maand werken beide Oranje-teams het merendeel van hun zestien groepsduels af, waarvan een groot deel in eigen land. De speelsteden Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch en Amsterdam zijn dan het decor voor in totaal elf wedstrijden. Kaarten voor die duels op eigen bodem zijn te bestellen via fihproleague.nl. 

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.


4 Reacties

 1. asjemenou

  Ik krijg toch een enorm vakantie/schoolreis gevoel hockey.nl van jullie FIH Pro artikelen en de wereld rondgaan. En dat is niet positief bedoeld ! Kan niet wachten tot de wedstrijden beginnen en zien we vanzelf hoe het toernooi zich uitpakt. Verbeteringen zullen er zonder meer zijn.

 2. jhlp

  Uiteindelijk wordt er dus maar 1 wedstrijd van de dames en 0 van de heren op Kampong gespeeld? Zonde....

 3. vostammer

  Het enige voordeel is dat we de komende 5 jaar verlost zullen zijn van de klimaatdiscussie binnen het hockey.

 4. robvisser

  @Lostammer@gmail.com Moet ik dat zien als een belofte dat jij en anderen hier niet meer over het klimaat gaan schrijven in verband met de FIH Pro League? Momenteel krijg je zo nu en dan de indruk dat het klimaat een gelegenheidsargument is van die personen die toch al (bij voorbaat) tegen de Pro League zijn. En dat zou jammer zijn, aangezien het wel een serieus probleem is.


Wat vind jij? Praat mee...