Oranje jaagt op 400ste goal onder bondscoach Alyson Annan

De Oranje Dames kunnen dinsdag bij de hervatting van de FIH Pro League een mijlpaal bereiken in het duel met Groot-Brittannië. De Nederlandse hockeyvrouwen zijn nog één treffer verwijderd van het vierhonderdste doelpunt sinds de aanstelling van succescoach Alyson Annan. De ploeg had slechts 116 interlands in minder dan vijf jaar nodig voor de huidige 399 doelpunten.

Op 5 december 2015 maakte Den Bosch-aanvaller Maartje Krekelaar tegen Duitsland (5-1 zege) het eerste doelpunt onder leiding van Annan, die tijdens de Hockey World League Finals in het Argentijnse Rosario debuteerde als opvolger van bondscoach Max Caldas.

Het 399ste en voorlopig laatste doelpunt kwam op 16 februari van dit jaar op naam van SCHC-spits Kyra Fortuin. Ze maakte in de slotseconden de 1-3 in de Pro League-wedstrijd in en tegen Argentinië.

Indrukwekkend rapport

De Oranje Dames bleven onder Annan in slechts vijf interlands verstoken van een doelpunt. Twee keer gebeurde dat tegen aartsrivaal Argentinië, één keer tegen Duitsland, België en Australië.

In de overige 111 interlands vielen in totaal dus 399 doelpunten, waarvan Den Bosch-aanvaller Lidewij Welten er de meeste voor haar rekening nam (49 in 92 optredens). In 28 van de 116 interlands met Annan langs de lijn maakte Oranje minstens vijf doelpunten.

Drie keer stonden er dubbele cijfers op het scorebord: in de EK-wedstrijden tegen Tsjechië van 2017 (10-0) en Rusland van 2019 (14-0) en in het WK-duel met Italië van 2018 (12-1). De laatste monsterzege dateert van 26 januari dit jaar, toen de Verenigde Staten slachtoffer werd van de dadendrang van Oranje: 0-9.

De imposante cijfers van de Oranje Dames onder leiding van bondscoach Alyson Annan. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave. Graphic: Ramon Min


1 Reactie

  1. arnoldS

    Bizar...!


Wat vind jij? Praat mee...