Oranje live op Ziggo, play-outs te volgen via hockey.nl

Opnieuw valt er dit weekend volop te genieten voor de hockeyliefhebber. Ziggo Sport zendt de Pro League-duels van zowel de Oranje Dames als Oranje Heren tegen Engeland live uit en hockey.nl doet verslag van de play-outs voor een plek in de Tulp Hoofdklasse Heren én de finale van de Silver Cup Dames.

Na twee zeges op Argentinië op Union zijn de Oranje Heren afgereisd naar Londen voor twee ontmoetingen met Engeland. De eerste wedstrijd begint om 17.30 uur en is vanaf dat tijdstip rechtstreeks te volgen via Ziggo Sport Docu. Zondag zendt Ziggo Sport het duel vanaf 16.30 uur uit op hetzelfde kanaal.

Ook de Oranje Dames spelen twee wedstrijden in het kader van de Pro League tegen Engeland. Zaterdag is het eerste duel vanaf 15.00 uur live te volgen via Ziggo Sport Docu. Deze wedstrijd wordt vanaf 15.55 uur in delay uitgezonden op Ziggo Sport Select. De volgende dag wordt er om 14.00 uur afgeslagen en is Engeland-Nederland opnieuw op Ziggo Sport Docu te zien. En ook deze wedstrijd wordt in delay uitgezonden, vanaf 15.30 uur kun je inschakelen op Ziggo Sport Select.

Tjep Hoedemakers wordt gefeliciteerd met zijn doelpunten tegen Argentinië in de Pro League-wedstrijd op Union. Foto: Koen Suyk

Liveblog

Alle duels van Oranje zijn te volgen via het liveblog van hockey.nl. Direct na het laatste fluitsignaal is het wedstrijdverslag te lezen.

Naast de interlands staan ook de tweede wedstrijden in de best-of-threeseries in de play-outs op het programma. Tilburg moet winnen van Voordaan om degradatie te voorkomen, nadat de Tilburgers woensdag na het nemen van shoot-outs verloren. SCHC staat op poleposition om zich te handhaven in de Tulp Hoofdklasse Heren. De ploeg uit Bilthoven was woensdag na het nemen van shoot-outs te sterk voor promotieklasser HDM.

De afslag van beide wedstrijden is om 16.00 uur. Deze duels zijn te volgen via het liveblog van hockey.nl. Ook bij wedstrijden verzorgen we na afloop voor de uitgebreid plus interviews met de meest opvallende betrokkenen.

Adriaan Stolk in de verdrukking na zijn doelpunt voor Voordaan tegen Tilburg in de eerste wedstrijd van de play-outs. Foto: Willem Vernes

Damesfinale Silver Cup

Maar dat is nog niet alles. Hockey.nl is ook aanwezig bij de damesfinale van de Silver Cup tussen GHBS en Delta Venlo. De afslag van de finale die wordt gehouden op het complex van de Limburgse ploeg is om 15.00 uur. Het recept is bekend: na afloop is er een wedstrijdverslag te lezen op de website en spreken we de hoofdrolspeelsters van de finale van het bekertoernooi.


Wat vind jij? Praat mee...