Oranje na verloren halve finale EK: ‘Spanje was gretiger’

‘Zij waren vanaf moment één gretiger en wij haalden ons eigen niveau niet’, concludeerde keeper Sam van der Ven direct na afloop van de verloren halve finale van het EK tegen Spanje. Een teleurgestelde bondscoach Max Caldas zag Oranje ‘mat beginnen’ en ‘niet bij machte’ om de ondergrens van het eigen spel hoog te houden. 

Met Van der Ven en Caldas nemen we in bovenstaande video de wedstrijd door. Hoe kijkt Van der Ven aan tegen de razendsnelle tegengoal waar hij een op het oog houdbare strafcorner doorliet, hoe verklaart de bonscoach de matte start van Oranje en kijken ze beide aan tegen het mislopen van de EK-finale en het verloren gaan van de eerste kans op het binnenhalen van het olympisch ticket?

Bekijk de video hierboven!


14 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  19 jaar sinds de laatste mondiale titel. Geen enkele progressie sinds Caldas in 2014 bondscoach is. Zoals Stockman aangaf is dit niet de sterkste Nederlandse selectie. Tijd dat er voor een nieuwe generatie gekozen wordt waarbij spelers zoals Croon, de Vilder, Wortelboer, Pieters, Janssen en andere jonge spelers de mogelijkheid krijgen om uit te groeien tot wereldspelers. Wat een koning die Wegnez btw.

 2. lize

  Goeie Coach alleen Theoretisch klopt het allemaal maar in de praktijk als je nieuwe spelers erbij krijgt kan dit ook zo verlopen (ook heel vermoeiend aan tafel o.a bij het ontbijt al die nieuwe relaties die weer andere vormen krijgen binnen het team)ook al is het allemaal wel logisch en terecht maar ja je mist ze wel die andere :Bob ,Kempie,valie,stocky ik herkende weinig van het Nederlandse spel aanvallend ,aanvallers moet je ook ni zo kritisch benaderen ,ja Max was zelf verdediger nou ja .

 3. Hockeyfeest

  De heren spelen wat mij betreft toch gewoon naar vermogen. We hebben momenteel gewoon geen topteam en presteren ergens tussen de plaatsen 5-10 op wereldniveau. De verwachtingen zijn niet reëel. Af en toe een goede wedstrijd is mooi, maar niet te vergelijken met wat andere teams af en toe op de mat weten te leggen. Als ze 3de weten te worden hebben ze het gewoon goed gedaan!

 4. MIck

  We spelen natuurlijk helemaal niet naar vermogen, tuurlijk kan je een x 3e worden op een Ek maar een halve finale spelen Zoals vandaag tegen Spanje wat al Jaren niet meer tot de wereldtop hoort kan gewoon niet. Het grote probleem al Jaren is dat deZe jongens allemaal vrienden van elkaar Zijn en elkaar de waarheid niet durven te vertellen. Deze groep mist winnaars Zoals eerdere generaties Die wel hadden. Technisch allemaal geweldige spelers maar als het echt Moet geven Ze niet thuis.Een Coach Die mindere resultaten doet voorkomen dat het allemaal wel mee valt, we zien toch dat het niet best is.

 5. haags-hopje

  Ik kan me toch niet voorstellen dat er bij de KNHB iemand is die serieus denkt dat Nederland op deze manier en met deze coach een medaille in Tokio gaat halen. In dat licht zou ik de gok wel durven wagen met een nieuwe uitgesproken coach, die in de komende maanden hard door selecteert en ook eens goed kijkt naar de verhoudingen binnen de ploeg. Cox ligt voor de hand, maar Van den Heuvel of Van Ass kunnen dat klusje ook zeker klaren. Geen garantie op succes, maar in ieder geval geeft de KNHB het team dan een kans in plaats van op deze manier door te modderen.

  1. plager

   Van Ass is toch die coach die zei dat hij niet in krachttraining geloofde? Een coach die dat zegt kan je toch niet serieus nemen?

 6. edny

  zoeken naar antwoorden heeft geen zin domweg slecht gecoached en we moeten van Caldas af.Hij heeft geen grip over de bevlogen heid van spelers wat een goede coach wel moet hebben en spanje wel liet zien. Ik had het al voorspeld een maand geleden we komen niet verder dan en vierde plek. Tijd om bakker weg te laten gaan en ook blaak te oude rotten die al aan het rotten zijn.

 7. edny

  Ik had ook al eerder voorgesteld de coach van australia dames op te nemen een jonge vent die van wanten weet en niet gebonden is aan vriendjes politiek.Maar ja nederland rommelt verder in de kantlijn en ziet door het bos de bomen niet.

 8. robvisser

  Veel erger kan het bijna niet, afgetroefd worden op gretigheid, de wil om de finale te halen. Als verantwoordelijk coach zou je er bijkans gek van worden, maar Max lijkt er niet van op te kijken.

  1. MIck

   Sterker nog Ze doen Met Zijn Allen voorkomen dat het een incident is en er niks aan de hand is.

 9. edraket

  Dat van die gretigheid heb ik al veel vaker gehoord na een verloren wedstrijd. Lijkt erop of de bondscoach zijn team onvoldoende kan inspireren.

 10. mark-j

  @edny .... laatste zin : oude rotten die al aan het rotten zijn....... Kritiek vind ik geen enkel probleem, hoeven het niet met elkaar eens te zijn echter de laatste zin in jouw reactie vind ik beneden alle peil .

 11. Esther BoschvanRoozendaal

  GOOI DE HANDDOEK IN DE RING , JE TIJD HEEFT TOCH AL TE LANG GEDUURD .


Wat vind jij? Praat mee...