Oranje recht rug tegen Ierland en plaatst zich voor finale

Het Nederlands elftal heeft zich zaterdagmiddag ten koste van Ierland verzekerd van een plek in de finale van het vierlandentoernooi in Spanje. Ondanks een 0-2 achterstand wonnen de mannen van bondscoach Max Caldas in Valencia met ruime cijfers. De Ieren werden, onder meer dankzij drie goals van Mink van der Weerden, verslagen met 5-2.ย 

Afgelopen donderdag speelden Nederland en Ierland ook al tegen elkaar in de laatste poulewedstrijd van het toernooi. Het werd maar liefst 7-1 voor Oranje, onder meer dankzij een sterke start van hun zijde en een zwak optreden van de Green Machine.ย Hoe anders was het zaterdagmiddag. De Ieren hadden duidelijk goed in de spiegel gekeken en startten uitstekend aan de wedstrijd. Met twee Ierse goals in de eerste zestien minuten keek Oranje snel tegen een verrassende 0-2 achterstand aan.

VALENCIA, SPAIN - Ierland schoot zaterdag uit de startblokken tegen Oranje (Foto: David Aliaga/Get Ready Images)

VALENCIA, SPAIN – Ierland schoot zaterdag uit de startblokken tegen Oranje (Foto: David Aliaga/Get Ready Images)

Mink van der Weerden maakte voor Nederland kort voor rust de bevrijdende aansluitingstreffer vanauit de door hem zo geliefde strafcorner. In het derde kwart boog Mink van der Weerden vanaf de kop cirkel in drie minuten tijd de 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Nederland rechtte de rug in deze fase van de wedstrijd, zette de defensie van Ierland zwaar onder druk en een finaleplek kwam niet meer in gevaar.

VALENCIA, SPAIN - 3 NOVEMBER - Mink van der Weerden scoorde 3 keer tegen Ierland (Foto: David Aliaga/Get Ready Images)

VALENCIA, SPAIN – 3 NOVEMBER – Mink van der Weerden scoorde 3 keer tegen Ierland (Foto: David Aliaga/Get Ready Images)

Zeker niet toen Terrance Pieters, die door het wegvallen van de geblesseerde Floris Wortelboer deze week als reserve werd ingevlogen, met een heerlijke goal drie minuten voor tijd de 4-2 op scoreboard sloeg. Jeroen Hertzberger bepaalde, op aangeven van de opnieuw zeer sterk spelende Jonas de Geus, de 5-2 eindstand. De zege van vandaag betekende alweer de achtste zege op rij voor Nederland op Ierland sinds Max Caldas de scepter als bondscoach zwaait.

VALENCIA, SPAIN - 3 NOVEMBER - Sander de Wijn feliciteert Terrance Pieters met zijn goal (Foto: David Aliaga/Get Ready Images)

VALENCIA, SPAIN – 3 NOVEMBER – Sander de Wijn feliciteert Terrance Pieters met zijn goal (Foto: David Aliaga/Get Ready Images)

Zondag speelt Oranje de finale van het vierlandentoernooi tegen gastland Spanje, dat vandaag de andere halve finale tegen Engeland met 3-0 won. De finale staat in Valencia om 12:30 op het programma en is live te zien op laliga4sports.es.ย 

Bekijk ook

Na afloop van de wedstrijd spraken we met doelpuntenmakers Terrance Pieters en Mink van der Weerden. Over hoe het kon dat Oranje zich liet verrassen door de Ieren, de rake strafcorners van Van der Weerden, de schitterende treffer van Pieters en hun verwachtingen richting de finale van zondag tegen Spanje. Bekijk de interviews hieronder!


6 Reacties

 1. albertmonpellier

  Waar zijn de azijnpissers?? ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚Alweer lekker gedaan hoor! Chapeau voor Max Caldas zijn staf en de boys!! 0-2 achter en dan met 5-2 winnen. Hoe een intelligent collectief sterker en sterker aan het worden is! Nederland heeft een luxe probleem en de cultuur in het Nederlands elftal is dat er zoveel heren graag willen spelen! Dat heet gretigheid en dat is gezond!!๐Ÿ’ช๐Ÿพ๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ๐Ÿ‘๐Ÿพ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

  1. walter-driehuis

   Waar ben je naar op zoek met je azijnpissers opmerkingen continu? Wil je t een beetje leuk houden hier?

 2. JobWillems2

  De 8e zege op rij? Ze verloren van Spanje een paar dagen geleden.

  1. MIck

   @job, beter lezen de volgende keer.

 3. robvisser

  @w3h Ja, Albert is van het conflictmodel en houdt van provoceren. Maar om nu deze wedstrijd van de Oranje heren daarvoor te gebruiken? Tegen de toplanden straks betekent 2-0 achterstaan dat het een lastig verhaal wordt om het nog om te buigen. Nederland heeft er wel vaker een handje van om periodes in een wedstrijd te hebben dat het niveau behoorlijk zakt. Dat moet straks natuurlijk anders.

 4. mickh

  `Waar zijn de azijnpissers?? ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚Alweer lekker gedaan hoor! ` Je gaat je toch serieus afvragen welke (hockey)club in Nederland het in zijn hoofd haalt om een dergelijke malloot om enig advies te vragen, tenzij de carnavalsoptocht `enige aanpassing` behoeft. Mon dieu...


Wat vind jij? Praat mee...