‘Pro League-duels worden Rabo Super Serie Plus-feesten’

De thuiswedstrijden van de Oranje Heren en Dames in de FIH Pro League moeten Rabo Super Serie Plus-feesten worden. Deze Oranje-feesten vinden plaats op de vijf speellocaties bij HC Rotterdam, HC Den Bosch, Oranje-Rood, Kampong en in het Wagener Stadion. De kaartverkoop start vrijdag 23 november om 10.00 uur via fihproleague.nl.

‘Met de Rabo Super Serie hebben we de afgelopen jaren al veel ervaring opgedaan in het land. Dat zijn kleine Oranje-feesten bij de clubs. Met de Pro League willen we in een stadion-uitstraling dat kopiëren en net iets groter en beter maken’, vertelde Gerritsen maandagavond in de rust van het uitzwaaiduel van de Oranje Heren op Hurley tegen Ierland voor de camera’s van hockey.nl.

KNHB kan door eisen FIH alleen in vijf stadions spelen

De KNHB maakte tijdens dat duel de speelsteden bekend voor de Pro League-wedstrijden van de Oranje Dames en Oranje Heren. Gerritsen lichtte in de uitzending de keuze toe. ‘We willen met de Nederlandse elftallen graag door het land spelen, het liefst in alle uithoeken. Dat is alleen niet helemaal mogelijk, omdat de FIH de Pro League terecht groot neerzet en eisen stelt. De FIH vraagt bijvoorbeeld een stadionuitstraling en minimaal 4000 tribuneplaatsen, waarvan een deel overdekt. Ook moet het licht aan hoge eisen voldoen. Dat is de reden dat we naar de stadions van Nederland gaan.’

HC Rotterdam, op 5 maart het decor van de wedstrijd tussen de mannen van Oranje en Duitsland.

Nederland – Duitsland, de eerste thuiswedstrijd van de Oranje Heren, wordt op 5 maart gespeeld bij Rotterdam (aanvang 19.00 uur). Het volledige speelschema, inclusief speellocaties, wordt komende vrijdag (23 november) bekendgemaakt.

Grand Final in het Wagener Stadion

De Pro League is de nieuwe internationale hockeycompetitie waarbij de acht sterkste landen bij de mannen en de vrouwen het in een onderlinge competitie tegen elkaar opnemen. Alle landen spelen in de periode van januari tot juni een keer uit en thuis tegen elkaar. De jaarlijkse competitie wordt afgesloten met een Grand Final tussen de vier beste landen. De Grand Final is in de laatste week van juni 2019 in het Wagener Stadion in Amstelveen.

Een volgepakt Wagener Stadion tijdens het EK in 2017. Foto: Willem Vernes

De Oranje Dames strijden in de Pro League tegen Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China en Duitsland. De Oranje Heren nemen het op tegen België, Duitsland, Spanje, Nieuw-Zeeland, Australië, Argentinië en Pakistan.

De beide Nederlandse elftallen starten de Pro League met een uitduel tegen Nieuw-Zeeland op 27 januari 2019.

 


4 Reacties

 1. hockeymundo

  Zou leuk zijn als er ook een wedstrijd zou plaatsen in Noord Nederland bv in Groningen bij GHBS, vliegveld is om de hoek en anders wel een goede treinverbinding. Daarbij groeit het hockey in Noord NL enorm, waardoor de organisatie ook kan rekenen op veel publiek. Misschien een idee voor de volgende editie.

  1. vostammer

   Alleen in Zwolle heb je iets wat op een accomodatie lijkt. Groningen is weinig meer dan een clubhuis en een troosteloos hek.

 2. kcinna

  In Groningen of Zwolle zou dan evt een Rabo Serie kunnen worden gespeeld. Echter, gezien de criteria om een wedstrijd van de Pro League te kunnen ontvangen, kun je er voorlopig op rekenen dat het niet die kant op komt...

 3. peter_vergeer

  Met een steiger systeem bouw je zo een tijdelijke tribune voor 4000 man. Met wat meer wil is veel mogelijk.


Wat vind jij? Praat mee...