Oranje-teams hervatten Pro League eind oktober tegen GB

De Oranje Dames en Oranje Heren hervatten eind oktober de FIH Pro League met een dubbele ontmoeting tegen Groot-Brittannië.  Van de wedstrijden op 27 en 29 oktober tegen de Britse teams is nog geen locatie bekend. Op 4 november volgt voor de Nederlandse elftallen de eerste ontmoeting in en tegen België. De Oranje-teams eindigen dit Pro League-seizoen op 30 mei met de tweede uitwedstrijd tegen de zuiderburen.

Dat blijkt uit de publicatie van het resterende programma voor dames en heren van dit Pro League-seizoen door de FIH. Door het coronavirus was de FIH genoodzaakt deze tweede editie van de prestigieuze competitie voortijdig te staken. Vanwege de volle hockeykalender besloot de internationale hockeybond het lopende seizoen te verlengen tot juni 2021.

De Nederlandse teams spelen beide nog tien wedstrijden in dubbele ontmoetingen met Groot-Brittannië, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Australië (allemaal thuis) en België (uit). Het resterende speelschema is in drie blokken verdeeld: eind oktober/begin november, begin maart en eind mei. De meeste wedstrijden worden gespeeld in het laatste blok dat valt tussen het einde van de competitie en het Europees kampioenschap dat vanaf 4 juni in het Wagener Stadion wordt gehouden.

De FIH heeft nog een hele puzzel gehad om het resterende programma vast te stellen. Dat kwam met name door de Duitse teams, die in het lopende Pro League seizoen amper duels hebben afgewerkt. De Duitse mannen speelden tot nu toe pas twee duels, die Danas nog niet een. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Duitse ploegen afslaan voor de herstart. Zij spelen op 22 september thuis tegen de Belgische formaties op de Uhlenhorster Hockey Club in Hamburg.

De huidige tweede editie van de Pro League kent geen Grand Final zoals bij de eerste uitgave, omdat volgend jaar juli de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio worden gehouden. De FIH houdt er ook in het huidige programma rekening mee dat teams minimaal zes weken voorbereiding op de Spelen hebben.


2 Reacties

  1. Stockey123

    Voor een beetje Nederlands elftal speler geldt: ABN AMRO CUP Competitie HPL Play Offs Voorbereiding Tokio Tokio EK Drukke boel....

  2. tiemezegelink

    De meesten spelen niet de ABN Amro cup (ook niet de goldcup trouwens)


Wat vind jij? Praat mee...